L'IBEX amorteix les caigudes per seguir a prop dels 10.500 punts

Les accions de Banc Santander han tancat amb pujades del 0,89% fins als 5,876 euros

Per

Bolsamania | 06 jul, 2017

Actualitzat : 19:19

L'IBEX ha moderat les caigudes en el tram final de la sessió i ha tancat als 10.498,4 punts amb una reducció del 0,24%. El dubte està en si respectarà el suport que ara és als 10.380 punts (per la qual cosa la resta d'índexs europeus han d'acompanyar amb els seus moviments) o si el trencarà. La resta de borses europees també han tancat amb caigudes properes al mig punt percentual.

D'altra banda, Banc Santander ha començat aquest dijous la seva ampliació de capital per més de 7.000 milions d'euros. Les accions de l'entitat càntabra han cotitzat amb pujades del 0,89% fins als 5,876 euros, mentre els drets, que se situen als 0,104 euros, han pujat un 7,22%. Els drets cotitzen ja per separat des d'aquest dijous fins al 20 de juliol, data en què acabarà l'operació.

Els valors més destacats de la sessió han estat els de Bankia (1,77%), Técnicas Reunidas (1,66%) i IAG (0,97%). Les accions de Ferrovial, per la seva banda, han caigut un 4,07% després que ahir tanqués com un dels títols més alcistes, Mediaset un 3,45%, després que JP Morgan hagi rebaixat el preu objectiu de la companyia audiovisual fins als 9,4 euros i DIA un 2,80%.

Per la seva banda, la rendibilitat del bo espanyol a deu anys ha pujat fins a l’1,661%, cosa que no passava des del mes d'abril, per les vendes que s'estan donant després que s'hagin conegut les actes del Banc Central Europeu (BCE) . Dels documents es desprèn que el consell de govern del Banc Central Europeu (BCE) va considerar necessari assenyalar que seguia disposat a ampliar el programa de compra de deute en cas necessari per portar la inflació al seu objectiu de gairebé un 2%.

Pel que fa a aquesta sessió, els inversors han comptat amb les dades d'ocupació de la consultora ADP als Estats Units que s'anticipen a l'Informe d'Ocupació de juny que es publica allà aquest divendres. Les dades d'ADP mostren que el sector privat dels Estats Units va afegir 158.000 nous llocs de treball al juny davant d'un pronòstic de 188.000.

Pel que fa a les actes de la Reserva Federal (Fed), que es van publicar aquest dimecres amb les borses europees tancades, diversos dels seus membres aposten per una reducció del balanç de 4,5 bilions de dòlars en "un parell de mesos", mentre que altres banquers són partidaris de deixar-ho per l'any que ve.

El petroli recupera aquest dijous després de les caigudes del 4% de la passada sessió després de conèixer que les exportacions de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) van créixer per segon mes consecutiu. En aquests moments el cru incrementa els guanys (arril Brent: +2,26%; barril West Texas: +2,46%).

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha reconegut de forma no explícita aquest dijous a Varsòvia que Rússia podria haver interferit a les eleccions del novembre de 2016, en què va guanyar la presidència del país a la demòcrata Hillary Clinton. "Ho he dit molt senzillament, crec que... molt bé... podria haver estat Rússia, crec que, bé, podrien haver estat altres països, no seré específic", han estat les paraules del líder nord-americà que recull el diari El País.

Quant a l'anàlisi tècnic, José María Rodríguez, assenyala que "encara no podem llançar les campanes al vol, però la sessió d'aquest dijous ha estat molt interessant i després de tot ens deixa un bona boca. El motiu no és altre que el fet que ja es pot donar per complimentat en la seva totalitat el buit alcista de la sessió del 24 d'abril, als 10.377 punts (el mínim de la sessió s'ha marcat als 10.402). No es pot cantar victòria encara, ja que estem a l'espera de veure què vol fer Europa amb el buit alcista homòleg".

"Aquest migdia, just quan semblava que ficaven la directa a la recerca del buit (els 12.100 del futur del DAX i els 3.377 punts del futur del CAC 40), ha entrat diners als mercats a la zona de suport dels mínims de la setmana passada. De manera que, un cop més, s'han quedat tots ells a l'inici del buit alcista, amb la diferència que si des d'aquí fossin capaços de superar els màxims d'aquest dimecres tindríem una petita figura de volta d'implicacions alcistes per a les borses del Vell Continent. BBVA, per sobre dels 7,6 euros, pot ser el que ens doni la pista de l'inici del rebot. D'un fort rebot. Però no ens avancem els preus i deixem que siguin aquests els que ens diguin què volen fer", comenta Rodríguez.

Últimas noticias