L'Ibex busca la seva cinquena sessió consecutiva a l'alça amb el respir de les borses sense Wall Street

El selectiu de la Borsa de Madrid lluita per tancar per sobre dels 8.300 punts

Per

Bolsamania | 04 jul, 2016

Actualitzat : 12:37

Les borses europees sembla que es prenen un respir aquest dilluns i es mouen sense una direcció clara i amb un escàs moviment en una jornada en la qual Wall Street roman tancat per la festivitat del Dia de la Independència. L'Ibex 35 sobresurt respecte de la resta d'índexs del vell continent i cotitza lleugerament en positiu, i va a buscar la seva cinquena sessió consecutiva.

Així, a mitja sessió el selectiu de la Borsa de Madrid avança entorn d'un 0,3%, prop dels 8.300 punts, el FTSE 100 de Londres cotitza pla, i el CAC 40 francès i el DAX alemany registren lleus caigudes. Al mercat de divises, la lliura cotitza amb lleus guanys respecte de l'euro fins a l'encreuament en 1,1935 i també sobre el dòlar fins a 1,3284. L'euro/dòlar, per la seva banda, es mou pla a l'entorn dels 1,1133. Quant a les matèries primeres, el petroli puja prop del mig punt.

El futur del Regne Unit i de la Unió Europea segueix acaparant el protagonisme per als inversors. De fet, "la macro ha deixat de tenir importància perquè qualsevol xifra que es publica aquests dies recollirà una situació pre-Brexit". En aquest sentit, cal destacar la publicació de l'índex de confiança de l'inversor Sentix a la zona euro, que se situa molt per sota del previst al juny, en 1,7 punts, enfront de la dada esperada de 5,0 i al del mes anterior en 9,9. A Espanya s'han publicat estadístiques del mercat laboral. L'atur cau en 124.349 persones al juny fins al seu nivell més baix en set anys.

Últimas noticias