L'Ibex busca els 9.000 punts abans de la reunió del BCE

El Banc Central Europeu decidirà si manté els tipus d'interès en el 0%

Per

Bolsamania | 20 oct, 2016

Actualitzat : 12:37

Sessió de guanys en les borses europees, que segueixen el camí marcat per Wall Street i els mercats asiàtics. Els inversors tindran aquest dijous un ull posat en la reunió del Banc Central Europeu (BCE), on es decidirà si es mantenen els tipus d'interès en el nivell actual del 0%. L'Ibex cotitza en els 9.000 punts impulsat per IAG, Bankinter, Telefónica, Repsol, BBVA i Santander.

La reunió del BCE és l'esdeveniment econòmic de la setmana. Tot que els inversors no esperen cap canvi en els tipus d'interès, el discurs del president de la institució, Mario Draghi, podria donar pistes sobre la direcció cap a la qual aniran les polítiques monetàries en els mesos vinents. El programa d'expansió quantitativa (QE) està previst que acabi al març del 2017, per la qual cosa la decisió sobre una continuació del mateix serà seguida de prop pels inversors.

BANKINTER OBRE ELS RESULTATS BANCARIS

A Espanya, l'Ibex s'acosta al nivell psicològic dels 9.000 punts, amb els bancs donant un respir al selectiu borsari a l'inici de la temporada de resultats. Bankinter obre la veda de publicació de resultats dels bancs, una de les referències més esperades pels inversors davant la difícil situació del sector. L'entitat ha presentat un benefici de 400 milions d'euros en els nou primers mesos de l'any, la qual cosa implica un increment del 33,6% respecte als 299,5 milions d'euros de l'any anterior. Les seves accions pugen més del 1% en l'Ibex.

L'altre valor del dia és Atresmedia, que ha presentat un benefici net de 101,5 milions d'euros, un 46,4% més que en el mateix període 2015. No obstant això, les seves accions cauen més del 3% al Mercat Continu.

Per la seva banda, IAG també lidera els avanços, 'contagiada' de forma positiva per la revisió a l'alça dels seus resultats que ha realitzat l'aerolínia alemanya Lufthansa, que al seu torn es dispara un 7% en el Dax 30.

ECONOMIA

Un dels índexs borsaris que pitjor comportament mostra és el FTSE 100 britànic, que cau de forma moderada després d'una feble dada de vendes detallistes en el mes de setembre. Les vendes al detall a Regne Unit es van mantenir planes, quan el consens esperava una pujada del 0,4%.

A Espanya, el Tresor Públic ha col·locat 3.760,46 milions d'euros en l'emissió de bons i obligacions d'aquest dijous, en la part alta del rang de l'objectiu previst, aprofundint en els tipus negatius dels bons a tres anys, en l'última subhasta abans de la possible investidura de Mariano Rajoy de la setmana vinent.

A més, el dèficit comercial de l'economia espanyola s'ha reduït un 31,6%, un resultat que es produeix gràcies a l'abaratiment dels preus del petroli al llarg d'aquest any respecte a l'exercici anterior. No obstant això, si s'exclou l'energia el resultat de la balança comercial pansa d'un superàvit de 2.738,2 milions entre gener i agost en 2015 fins a un dèficit de 156 milions en els primers vuit mesos del 2016.

Últimas noticias