L'IBEX busca continuar amb el rebot mentre l''efecte Draghi' continua

El petroli centrarà l'atenció ja que els preus s'han estabilitzat els últims dies

Per

Bolsamania | 14 mar, 2016

Actualitzat : 10:29

Bones notícies per a la renda variable europea que continua a l'alça aquest dilluns, després d'una jornada positiva a Àsia i davant la perspectiva d'una sèrie de reunions de bancs centrals i decisions sobre els tipus d'interès al llarg de la setmana.

Els mercats del Vell Continent sembla que seguiran una tendència positiva establerta a Àsia durant la nit, amb uns inversors més positius sobre la decisió de política monetària del Banc Central Europeu (BCE) dijous passat.


Recordem que l'autoritat monetària va sorprendre a propis i estranys llançant tota l'artilleria i no deixant en la recambra cap bala per a futures reunions. Va retallar els tipus (de refinançament i de dipòsit), augmentant la quantitat mensual destinada a la compra d'actius i va engegar diverses operacions de refinançament a llarg per recolzar la banca. Tota la "carn a la graella", la qual cosa posa en evidència que l'economia europea va malament.


Les borses d'Àsia estan cotitzant amb alces, entre les quals destaca el Nikkei 225, que ha pujat un +1,74%, seguit del Xangai Composite amb un 1,68%, Hong Kong un +0,96% i Sidney un +0,37%. Mentre, de la banda macroeconòmica, la producció industrial de la Xina va créixer un 5,4% al gener, una mica menys que el 5,9% de desembre i que la dada prevista del 5,6%; i les vendes al detall van ser un 10,12% millors, encara que la dada esperada era d'un 10,80%. Al Japó, les comandes de maquinària han pujat ostensiblement, un 8,4% anual enfront del -3,6% anterior i previst.


Els inversors busquen suport en les decisions dels bancs centrals d'aquesta setmana amb la reunió sobre política monetària del Japó (BOIX) aquest dilluns (la decisió es coneixerà dimarts), la trobada del Comitè Federal de Mercat Obert de la Reserva Federal (Fed) que comença dimarts (la decisió es farà pública dimecres) i la reunió del Banc d'Anglaterra (BoE) dijous. Noruega i Suïssa també duen a terme reunions de política monetària aquesta setmana.


Si mirem al mercat del "or negre", el petroli també centrarà l'atenció ja que els preus s'han estabilitzat els últims temps i amb uns analistes que consideren que el mercat està començant a recuperar-se. Cal destacar que l'OPEP publica el seu informe mensual sobre el mercat del petroli aquest dilluns.


En matèria política, el partit CDU de la canceller alemanya, Angela Merkel, va sofrir una gran derrota en les eleccions regionals alemanyes aquest cap de setmana amb molts votants conservadors castigant la formació per la seva política "oberta" per als refugiats. Les pèrdues de la CDU contrasta amb un espectacular augment del suport al partit anti-immigrant AfD.


Xina: inversions urbanes de gener: 10,2%. Prev.: 9,5%. Ant.: 10,0%. Producció industrial de gener a/a: 5,4%. Prev.: 5,6%. Ant.: 5,9%. Vendes detallistes de gener: 10,12%. Prev.: 10,80%. Ant.: 11,10%.


Japó: comandes de maquinària de gener m/m: 15,0%. Prev.: 3,0%. Ant.: 4,2%. Comandes de maquinària de gener a/a: 8,4%. Prev.: -3,6%. Ant.: -3,6%.


Zona euro: producció industrial gener (dilluns a les 11.00).


QUÈ ENS DIU L'ASPECTE TÈCNIC DE L'IBEX-35?


Divendres passat vam veure una magnífica figura a l'IBEX-35 (+3,69%), després de la figura que va dibuixar dijous el nostre selectiu. Segons César Nuez, analista tècnic de Trader Watch, "el nostre índex es resisteix a corregir i acaba superant la resistència dels 8.896 punts. Per primera vegada des dels primers compassos de l'any, torna a moure's per sobre dels 9.000 punts i creiem que podria continuar amb les pujades de manera immediata fins al nivell dels 9.231 punts".


Si supera aquests preus, Nuez no descarta un atac a la mitjana de 200 sessions que presenta al volant dels 9.800-10.000 punts.

Últimas noticias