L'Ibex busca acabar la setmana en positiu

L'atonia s'ha instal·lat al mercat europeu, amb pujades del 0,1% en la setmana per l'Ibex 35

Per

Bolsamania | 04 ago, 2017

Les borses europees s'han instal·lat en una atonia que es va evidenciar aquest dijous. Els principals índexs van arribar a caure gairebé un 1%, però van acabar amb tímides pujades. És a dir, la mateixa història de les últimes setmanes, en les quals la renda variable europea, al contrari que a Estats Units, és incapaç de construir una tendència clara. L'Ibex 35 arrenca la jornada del divendres amb lleugeres pujades i s'assenta en els 10.500 punts.

El selectiu espanyol es mou entre els nivells dels 10.370 i els 10.700 punts, el suport i la resistència més immediats respectivament des del punt de vista tècnic. El 28 de juny va ser l'últim dia que el principal selectiu de la Borsa de Madrid va tancar fora d'aquest rang, en acabar en els 10.702 punts que va perdre l'endemà.

Siemens Gamesa lidera les pujades de l'Ibex 35 en l'arrencada d'aquest divendres. L'eòlica frena la sagnia de l'última setmana i es revalora un 2,7%. La companyia va desvelar que s'ha adjudicat una instal·lació de 1.000 MW a Turquia. També se situa en la part alta de la taula Gas Natural, amb una pujada de l'1,6%. L'energètica va informar també al tancament que ha arribat a un acord per vendre una participació minoritària del 20% del seu negoci de distribució de gas a Espanya per un import total de 1.500 milions d'euros. Per la seva banda, Mediaset lidera les caigudes del selectiu amb una reculada del 0,6%.

La resta de borses europees viuen en aquesta jornada de divendres pujades moderades. El CAC 40 puja un 0,1%, el FTSE un 0,1% i el DAX es revalora un 0,1%. La principal referència dels inversors aquest divendres arribarà des dels Estats Units amb l'Informe d'Ocupació de juliol. El consens d'analistes de Reuters anticipa una creació neta de 183.000 llocs de treball durant el mes passat, molt per sota dels 222.000 el mes anterior, dada que també revisarà el Departament d'Ocupació.

Precisament als Estats Units, al contrari que en el Vell Continent, el Dow Jones segueix batent rècords en Wall Street. Aquest dijous va aconseguir els 22.025 punts al tancament, mentre que al mercat nord-americà també va destacar Tesla en disparar-se un 7% i superar amb un valor de mercat de 57.010 milions de dòlars a BMW. El comportament dispar entre els índexs europeus i els nord-americans es produeix alhora que l'euro s'ha revalorat fins a l'entorn dels 1,19 dòlars, en màxims des de gener de 2015. Avui la moneda europea puja entorn del 0,1% a pesar que ahir el butlletí econòmic del Banc Central Europeu (BCE) va deixar clar que no observa pressions inflacionistes i que l'IPC seguirà en els nivells actuals (1,3% al juny i juliol) durant "els mesos vinents". És a dir, lluny de l'objectiu del 2%.

La feblesa de la divisa nord-americana es trasllada a l'encreuament amb altres monedes. Per exemple amb la lliura, que puja un 7% respecte al dòlar aquest any, malgrat les pèrdues d'aquest dijous amb un moviment brusc a la baixa després de la reunió del Banc d'Anglaterra, que va mantenir sense canvis els tipus en el 0% i el programa de compres en 10.000 milions de lliures per als bons corporatius i 435.000 milions per al deute sobirà. Va haver-hi, això sí, major consens que en la trobada anterior, ja que la decisió sobre el 'preu dels diners' es va prendre amb sis vots a dos, enfront del 5-3 de juny.

A més de l'informe d'ocupació, aquest divendres destaca la publicació de l'índex de producció industrial a Espanya i els resultats empresarials d'Allianz i d'Atlantia, que aquesta setmana va aprovar una ampliació de capital de 3.794 milions d'euros per finançar l'oferta pública d'adquisició (OPA) sobre Abertis i va assegurar estar preparada per millorar la proposta si hi ha una 'contraOPA' d'ACS.

Al mercat de matèries primeres, el cru corregeix un 0,3% i el Brent, referència a Europa, perd els 52 dòlars. Al mercat secundari de deute, el bo espanyol a 10 anys cotitza amb una rendibilitat de l'1,44%. En les borses asiàtiques, jornada mixta aquesta matinada, amb avanços del 0,3% pel Xangai Composite xinès, després de conèixer-se que Xina estudia ampliar el rang de cotització del iuan enfront del dòlar al 3%, i pel Kospi coreà, i reculades de la mateixa intensitat pel Nikkei japonès i el l'ASX australià.

Últimas noticias