L'IBEX cau un 0,14% i es manté enganxat a la resistència dels 9.890
Els bancs centrals passen a escena al llarg de les properes cinc jornades
Actualitzat : 18:17
IBEX 35
17:35 26/11/24
|
|
|
Jornada amb pocs moviments per a l'IBEX 35, que es manté enganxat a la resistència que presenta als 9.890 punts, tot i que, de nou, sense superar-la. El selectiu ha caigut un 0,14%, a l'espera d'una setmana marcada pels bancs centrals.
Mapfre tanca la sessió com el valor més alcista, amb una pujada del 2,45%. També en verd han destacat Bankia (+1,93%,) i CaixaBank (+1,5%). ACS és un altre dels valors que tanca amb pujades durant aquesta sessió, en concret amb una alça del 0,37% després de marcar divendres un màxim històric als 38,36 euros.
En canvi, Colonial ha caigut un 3,64% després de decebre el mercat amb els seus resultats trimestrals. Durant el primer semestre, la immobiliària va obtenir un benefici de 254 milions d'euros, xifra que suposa una caiguda del 42%. En canvi, va elevar un 12% el seu resultat net recurrent després de la fusió amb Axiare. També en vermell han tancat valors com Técnicas Reunidas (-2,46%) o Cellnex (-1,74%).
Per la seva banda, jornada de lleus guanys per a Mediaset (+0,32%) tot i que Berenberg li ha retallat un 20% el seu preu objectiu, fins als 7,60 euros (s'ha tancat als 6,8 euros).
Al Mercat Continu, NH Hotel és un dels protagonistes. Les seves accions s'han desplomat un 6,37% després que Hyatt hagi manifestat que veu improbable que prosperi una eventual contraopa per la seva part per l'hotelera.
En canvi, Liberbank ha pujat un 3,89% després de presentar els seus resultats. El banc va obtenir durant el primer semestre del 2018 un benefici net de 84 milions d'euros, 39,3% superior al de l'any anterior. De la mateixa manera han reaccionat els títols d'Almirall (+2,66%) després de guanyar 52 milions fins al juny enfront de les pèrdues de 73,1 milions del primer semestre de 2017.
SETMANA DE BANCS CENTRALS
Al llarg de les properes cinc sessions se seguiran publicant comptes (com Apple o Merlin Properties demà, dimarts) però, sobretot, un cop revelades les més rellevants a Espanya, els inversors estaran molt pendents del que hagin de dir el Banc del Japó (aquest dimarts), la Reserva Federal (aquest dimecres) i el Banc d'Anglaterra (aquest dijous). A més, divendres, es publicaran les dades d'ocupació de juliol als Estats Units.
Pel que fa a la temporada de resultats, diverses empreses europees han publicat xifres aquest dilluns, entre les que destaquen les de la cervesera Heineken, que s'ha deixat més d'un 5% en borsa.
Sobre el calendari de dades macro d'aquest dilluns, l'IPC d'Espanya modera la seva escalada i se situa al 2,2% al juliol.
ANÀLISI TÈCNICA
L'analista tècnic de Bolsamanía José María Rodríguez assenyala que durant aquesta sessió l'IBEX ha seguit sense ser capaç d'anul·lar el buit baixista de la sessió dels 9.890 punts (buit baixista de la sessió del 11 de juliol). "Una altra oportunitat perduda d'activar-nos un primer senyal de fortalesa més enllà dels típics rebots puntuals", afegeix l'expert. Això sí, assenyala que "encara que el tanquéssim, tenim resistències molt més importants per sobre". Per sota, l'expert destaca el suport dels 9.800, el dels 9.645 i la base del triangle, els 9.470.
Per títols, Rodríguez destaca el "senyal de fortalesa de BBVA", després de tancar el buit baixista dels 6,212 euros, i de Telefónica, "que sembla decidida a atacar la resistència que presenta als 7,8 euros". Sobre la companyia de telecomunicacions, Rodríguez afegeix que, en superar aquesta resistència, "tindria el camí obert fins als 8,02 euros (on presenta un buit baixista)" i, per sobre, els 8,25 euros. "Mentre el preu no salti per un o altre costat del triangle, tot són moviments a l'alça i a la baixa sense implicacions tècniques importants, de fons", conclou.