L'Ibex 35 accelera amb la banca i s'acosta als 10.600 punts

El principal índex de la Borsa de Madrid va acabar la jornada d'aquest dilluns amb una pujada del 0,19%

Per

Bolsamania | 25 jul, 2017

Actualitzat : 12:21

El degoteig continu de resultats trimestrals, que s'accelera aquesta setmana amb els grans valors de l'Ibex 35, marca l'actualitat borsària. Però a les portes d'aquest doll de xifres, el principal selectiu de la Borsa de Madrid recupera els 10.500 punts, nivell que va perdre el divendres, gràcies a l'estirada després de l'obertura de les companyies de l'acer i de la banca, especialment Sabadell i Bankia. Fora d'Espanya, l'actualitat també està condicionada pels comptes empresarials i, a més, per la reunió de política monetària de la Reserva Federal (Fed) que arrenca avui i que conclourà aquest dimecres.

El mercat descompta que, aquesta vegada, no hi haurà canvis en el guió del banc central nord-americà. Almenys, no en els tipus d'interès, que romandran en el rang entre l'1% i l'1,25%, tret que la institució que presideix Janet Yellen sorprengui el mercat. Tampoc hi haurà actualització de resultats ni compareixença posterior de la mateixa Yellen. No obstant això, qualsevol pista sobre la normalització del 'preu dels diners' o nova informació sobre la reducció del balanç serà un punt de suport per a les expectatives dels inversors.

El principal índex de la Borsa de Madrid va acabar la jornada d'aquest dilluns amb una pujada del 0,19%

Aquesta cita serà, a més, important per a l'evolució de l'euro/dòlar, en un moment en el qual el mercat està pendent d'aquesta referència. No en va, l'euro es va disparar fins a màxims des de l'estiu de 2015. Aquest dimarts, cotitza amb lleus pujades fins a 1,1657 'bitllets verds'. Per la seva banda, al mercat de matèries primeres el petroli puja més del mig punt percentual, amb el Brent fregant els 49 dòlars, després que es conegués aquest dilluns que l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) és partidària d'estendre les retallades de producció. Mentre que en les borses asiàtiques s'ha imposat aquesta matinada el vermell, encara que amb caigudes molt suaus salvo pel ASX australià, que es desmarca amb alces de l'1%.

No obstant això, l'actualitat en els parquets europeus està centrada en els resultats empresarials. Aquest dimarts a Espanya és torn per Applus , que ha guanyat un 7,2% menys entre gener i juny, amb un benefici net de 16,3 milions d'euros. La signatura dedicada a la inspecció, assajos i certificació cau entorn del 2%. Després del tancament serà protagonista Renda 4, mentre que a Europa destaquen les 'confessions' davant el mercat d'Azko Nobel i Rio Negre. Als Estats Units serà el torn per a McDonald's, AT&T, Caterpillar i General Motors. Així, els plats forts per l'Ibex arribaran cap a finals de setmana. La banca publica els seus comptes trimestrals entre el dijous i el divendres, dies en els quals també es coneixeran els nombres de Telefónica i gran part de l'Ibex.

Així mateix, en el terreny empresarial destaca l'aliança comercial entre Repsol i El Corte Inglés per situar 58 establiments 'Supercor Stop&Go' en les gasolineres. La petroliera es revalora entorn del 0,3%. Per la seva banda, Grifols ha elevat la seva participació en Kiro Grifols al 90% en comprar el 40% del capital per 12,8 milions d'euros. El grup farmacèutic cotitza amb alces properes a l'1%. Mentre que anit, després del tancament de Wall Street, Alphabet va publicar els seus resultats. La matriu de Google va reduir el seu benefici un 27,7% fins als 3.500 milions de dòlars.

En el terreny macro, i amb permís de la tempesta política -i amb la seva derivada econòmica- a Catalunya, les principals referències del dia arribaran des d'Alemanya. L'índex de preus d'importació ha caigut un 1,1% al juny respecte a maig encara que puja un 2,5% en termes interanuals. En tots dos casos, el consens d'analistes esperava un resultat major. Així mateix, en l'economia germana es coneixerà l'Enquesta IFO. Als Estats Units es publicaran les dades de l'Índex Redbook de vendes detallistes, l'Índex S&P Casi-Shiller del preu de l'habitatge, la Confiança del Consumidor i l'Índex Manufacturer de Richmond.

Últimas noticias