L’IBEX-35 puja un 2% i frega els 8.400 punts: Wall Street l’acompanya i puja un 1%

El sector de bancs europeu puja un 2,5% aquest dilluns

Per

Bolsamania | 22 feb, 2016

Actualitzat : 17:04

Forts guanys del 2% per a l'IBEX i pujades importants de l’1% a Wall Street. Els bancs lideren els guanys al selectiu espanyol, que s'apropa als 8.400 punts.

Un altre dels catalitzadors clars per al mercat és el preu del petroli, que rebota més d’un 5% i provoca fortes pujades en el sector energètic. El preu d'altres matèries primeres també puja amb força, la qual cosa impulsa les companyies mineres.

FORTS GUANYS PER AL SECTOR BANCARI MALGRAT HSBC

El sector puja un 2,5% al Vell Continent i les entitats espanyoles cotitzades també se situen al capdavant de l'IBEX. Això, malgrat que HSBC cau més d'un 4% després de publicar resultats.

La decepció d'HSBC se suma a la que han suposat últimament les xifres d'altres grans entitats, com les de Deutsche Bank, Credit Suisse o, més recentment, Société Générale, i a tots els dubtes que circulen entorn del sector. Així i tot, aquest dilluns toca rebotar, perquè, juntament amb els dubtes, també està emergint la idea que els bancs van barats i són una bona oportunitat de compra.

D'altra banda, aquesta setmana hem de continuar pendents, quant a nivells tècnics, del suport de 7.746 punts a l'IBEX (a molt curt termini, el de 7.920 punts). Per dalt, tenim una primera resistència en el nivell de 8.480 punts i, per damunt d’aquest, en el de 8.619 punts. De moment, aquest dilluns el selectiu ha marcat un màxim de 8.394 punts (ara mateix puja un 1,97%, fins a 8.356 punts).

ELS POSSIBLES CATALITZADORS

Com calia esperar, el que faci o deixi de fer el petroli sembla que continuarà sent un dels catalitzadors més importants i que més condicionarà l'evolució de la renda variable a curt termini. En aquests moments de la sessió de dilluns, tenim pujades per a l’«or negre» d'entre el 2 i el 3%. A més, per descomptat, el que facin o deixin de fer els bancs centrals serà clau per a les borses (encara que ja hi ha qui adverteix que la capacitat d'aquests per aconseguir fer canviar el rumb de les coses comença a ser limitada).

Ara bé, durant aquesta setmana també haurien de tenir impacte els resultats empresarials, que són molts i molt rellevants, també aquí a Espanya. Cal assenyalar que, entre altres, coneixerem els de Repsol dijous o els de Telefónica divendres, dos dels grans de l'IBEX, els vaivens dels quals acaben marcant també l'evolució del selectiu.

Pel que fa a Europa, tindrem les xifres de les principals cadenes detallistes, un sector en dubte, diuen els experts de Link Securities, atesos els mals resultats provocats pels canvis d'hàbits dels consumidors, que cada vegada compren més per Internet.

«Haurem d’estar atents al que diguin totes aquestes companyies sobre el futur dels seus negocis en un escenari de gran incertesa política que no fa cara de canviar a curt termini», afegeixen aquests analistes.

LA LLIURA REGISTRA LA CAIGUDA MÉS IMPORTANT DELS ÚLTIMS 11 MESOS

Pel que fa a altres àmbits d'interès, aquest dilluns s'està parlant, de nou, del Brexit (de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea), sobretot després de les declaracions de l'alcalde de Londres, Boris Johnson, a favor, precisament, d'aquesta opció.

Per tot plegat, la lliura registra durant la sessió la pèrdua diària més important dels últims 11 mesos, precisament davant la preocupació que el Regne Unit acabi optant per una sortida de la Unió Europea en el referèndum fixat per al proper mes de juny.

Cameron havia demanat en el seu moment a Johnson que s'unís a les files dels qui defensen quedar-se a la UE. «Diria a Boris el que dic a tots els altres: que serem més forts, estarem més segurs i millor dins de la Unió Europea», va afirmar el primer ministre.

Últimas noticias