L'IBEX-35 aconsegueix els 9.000 punts enmig de la disparitat dels resultats empresarials i l'estabilitat del petroli

Enagás dóna el tret de sortida a la temporada de resultats al mercat espanyol

Per

Bolsamania | 19 abr, 2016

Actualitzat : 12:22

Les borses europees es mouen amb pujades entorn de l'1% en una jornada marcada pels resultats empresarials d'Enagás a Espanya i Goldman Sachs en l'àmbit internacional, i dades econòmiques a Alemanya i als Estats Units. L'IBEX-35 avança més d'un 1% i aconsegueix els 9.000 punts per primera vegada des del 23 de març.

La jornada d'aquest dimarts a Europa està marcada per la balança per compte corrent de la zona euro, que es va situar al febrer en 19.000 milions d'euros quan al gener va ser de 27.500 milions. A més s'ha conegut l'índex ZEW, que mesura el sentiment econòmic, tant d'Alemanya com de la zona euro.


Quant a la zona euro, l'enquesta ZEW ha posat de manifest que el sentiment econòmic a la regió millora per sobre de les previsions, en situar-se en 21,5 a l'abril, enfront de la dada esperada pel consens d'analistes de 13,9. En el cas d'Alemanya, el sentiment econòmic de la principal economia de la zona de la moneda comuna s'eleva des de 4,3 fins a 11,2 aquest mes, enfront de la dada de 8,0 que havia projectat el mercat.

Als Estats Units, coneixerem les dades relatives al nombre d'habitatges iniciats i als permisos de construcció de març, l'índex Redbook i a les reserves setmanals de cru API.

Referent als resultats corporatius, a Espanya s'han conegut a primera hora del matí els resultats d’Enagás, que ha augmentat el benefici un 0,5%, però el seu EDBITA ha caigut un 6,6%. Als Estats Units, publicaran conèixer els seus resultats Goldman Sachs, Johnson & Johnson i Yahoo, entre d’altres.


L'IBEX-35 va iniciar la setmana amb fortes pèrdues, però va aconseguir capgirar-se i tancar la jornada del dilluns amb lleus guanys. En concret, el selectiu va acabar la jornada anterior amb una pujada del 0,35% fins als 8.881 punts, malgrat haver obert amb pèrdues de l'1,83% que s'han incrementat fins al -1,99%, mínims de la sessió.


César Nuez, analista de Bolsamania, destaca que "el senyal és molt bo igual que el senyal de dimecres passat. Les properes sessions esperem una continuació dels guanys fins al nivell dels 9.217 punts, màxims del passat mes de març. El primer nivell de suport ara es troba en els mínims de la sessió de dilluns que va dibuixar en els primers instants de la sessió (8.674 punts).

No veurem cap senyal de feblesa mentre es mantingui cotitzant per sobre d'aquest nivell de preus".


AIXÍ VÉNEN ELS MERCATS


Després de caure més d'un 7% en alguns moments de la jornada d’ahir dilluns a causa dels grans productors, que no van aconseguir un acord en la reunió celebrada a Doha per congelar la producció del petroli, fent que l'estabilitat torni al mercat d'aquesta matèria primera.


El lleuger repunt al mercat del petroli viscut durant les primeres hores d'aquest dimarts es deu a la vaga de treballadors de la indústria a Kuwait, ja que el país productor de cru ha decidit reduir la producció des dels 2,3 milions de barrils diaris als 1,1 milions de barrils per dia, assenyalen des de CNBC.


"El preu del cru seguirà sent una important referència per als inversors, almenys els propers dies, fins que defineixi una tendència o aconsegueixi estabilitzar-se", destaquen els analistes de Link Securities.


Les borses asiàtiques han finalitzat la sessió en positiu excepte el Xangai. Destaca l'avanç del mercat japonès, on el Nikkei 225 puja més un 3% gràcies al debilitament del ien enfront del dòlar i a l'estabilitat en el preu del petroli. La resta de borses de la regió van començar la sessió amb pujades però amb el pas de les hores han anat cedint terreny. Encara així, a la borsa de Hong Kong, el Hang Seng, guanya un 1,30% i l'índex de referència del mercat xinès, el Xangai Composite, puja en acabar la sessió un 0,30%.


Al mercat nord-americà, Wall Street va tancar la sessió de dilluns amb guanys (Dow Jones: +0,60%; SP 500: +0,65%; Nasdaq: +0,44%) en una jornada en la qual es va notar la preocupació dels inversors, a causa de la falta d'acord entre els països productors de petroli per retallar la producció de cru.

Últimas noticias