L'IBEX (+ 1,3%) trenca la seva ratxa negativa i treu el cap als 9.100 punts

El selectiu cotitza en positiu però puja menys que la resta d'índexs

Per

Bolsamania | 05 feb, 2019

Actualitzat : 18:55

IBEX 35

17:37 04/10/24

  • 11.659,20
  • 0,35%41,20
  • Max: 11.668,40
  • Min: 11.594,40
  • Volume: -
  • MM 200 : 10.826,74

L'IBEX ha trencat amb una ratxa de quatre sessions consecutives en vermell en pujar un 1,30% aquest dimarts, fins als 9.092 punts. El selectiu espanyol s'ha vist beneficiat, entre altres coses, per les alces en Inditex (+3%), encara que el protagonista absolut de la jornada ha estat DIA, que s'ha revalorat més d'un 60% al Mercat Continu després de l'OPA llançada per Letterone a 0,67 euros.

Els experts assenyalen que el sentiment de mercat segueix sent bo i destaquen el fet que les borses nord-americanes continuen sumant posicions. Això sí, reconeixen que les notícies són escasses en un moment en què, a més, la major part de les places asiàtiques estan tancades per la celebració de l'Any Nou lunar.

"L'S&P va aconseguir aquest dilluns el seu nivell més alt des de principis de desembre, tot i que amb uns volums de mercat molt baixos", expliquen els analistes de Danske Bank al seu informe diari d'aquest dimarts.

Els mercats s'estan veient recolzats durant els últims temps en el gir en el missatge dels bancs centrals, que ara seran més 'dovish' en el seu pla de pujar tipus. A més, els avenços en les converses entre els Estats Units i la Xina també ajuden. Bloomberg publica que el president de la Reserva Federal, Jerome Powell, es va reunir amb el president nord-americà, Donald Trump, a la Casa Blanca per sopar aquest dilluns i discutir els últims esdeveniments econòmics i les perspectives. Segons informa, fonts del banc central van dir que el màxim responsable de la Reserva Federal no comparteix les expectatives de Trump respecte a la política monetària.

"És veritat que la Reserva Federal, per ara, es manté a l'expectativa pel que fa als tipus, però seguim pensant que augmentarà els tipus aquest any, ja que l'economia dels EUA continua creixent per damunt del seu potencial i el mercat laboral continua estrenyent-se", assenyalen des de Danske.

FRIDMAN LLANÇA UNA OPA VOLUNTÀRIA SOBRE DIA

DIA ha estat la gran protagonista a la borsa espanyola aquest dimarts. La companyia s'ha disparat un 63,1% i les seves accions s'han situat per sobre de l'OPA llançada per Fridman a 0,67 euros per acció (0,7002 euros). L'oferta de Fridman suposava una prima del 56,1% respecte al preu de tancament d'aquest dilluns.

LetterOne ha explicat que aquesta oferta forma part d'un pla per salvar la companyia que inclou l'OPA i també una ampliació de capital de 500 milions després de la liquidació de l'oferta. Així mateix, el pla inclou un 'full de ruta' per procedir a la transformació integral basat en sis pilars i que doni com a resultat la reconversió integral de DIA en els propers cinc anys.

A l'àmbit empresarial, aquest dimarts continuen 'cuejant' els resultats d’Alphabet, la matriu de Google, que va superar previsions. Durant l'últim trimestre de 2018, la companyia va aconseguir un increment dels ingressos del 22%, fins als 39.280 milions de dòlars. Tot i així, les seves accions van caure al mercat 'after hours' i al tancament del mercat espanyol han cedit un 1,15 a Wall Street.

A més, a Europa, atents avui ha publicat els resultats la petroliera BP, amb un benefici net de 12.700 milions de dòlars el 2018, per sobre del que s'estimava. Després de la presentació d'aquests comptes, els títols de la companyia han repuntat un 5,11% al parquet londinenc.

Al mercat de matèries primeres, el barril de cru Brent, de referència a Europa, ha cotitzat amb caigudes del 0,58% al tancament del mercat a Espanya, però es manté a l'entorn dels 62 dòlars. Mentrestant, al mercat de divises, l'euro es deprecia i es canvia per 1,1408 dòlars.

ANÀLISI TÈCNICA

"Impecable la reacció alcista de l'IBEX després d'emplenar al cèntim l'últim dels buits alcistes, el dels 8.900-8.910 punts. Aquest buit s'ha omplert (que no tancat) i per tant està actuant com a suport. Per tant, tornem a mirar cap a la resistència dels 9.260 punts com a objectiu de curt termini", destaca José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"I per sobre quedaria confirmat una figura de volta en 'cap i espatlles' invertida. O el que és els mateix, tindrem figura de volta, que és una cosa que estem esperant des de fa molt de temps. En acabar confirmant-se aquesta potencial figura de volta, l'ideal és que fos acompanyat per Santander, fent el mateix per sobre de la resistència dels 4,39 euros", destaca.

"Mentrestant, Wall Street sembla posar rumb cap a l'origen de l'última 'fuetada' baixista, els màxims de la primera sessió de desembre: els 7.100 punts del Nasdaq 100, els 2.800 punts de l'S&P 500 i els 26.000 punts del Dow Jones", conclou l'analista.

Últimas noticias