L'IBEX (+0,96%) redueix les pèrdues setmanals a l'1,4% i recupera els 9.200

El selectiu trenca amb una ratxa de cinc sessions consecutives en negatiu

Per

Bolsamania | 15 nov, 2019

Actualitzat : 18:14

IBEX 35

17:37 04/10/24

  • 11.659,20
  • 0,35%41,20
  • Max: 11.668,40
  • Min: 11.594,40
  • Volume: -
  • MM 200 : 10.826,74

L'IEX trenca la seva mala ratxa. Després de cinc sessions consecutives en vermell, el selectiu espanyol ha aconseguit rebotar aquest divendres un 0,96% i ha recuperat els 9.200 punts (9.261). En el conjunt de la setmana, que ha estat complicada per al mercat espanyol després de l'acord de govern entre PSOE i Podem, ha reduït les pèrdues a l'1,4%.

Des que es va assolir el pacte, el sector bancari ha estat el més castigat, però avui s'han recuperat. Totes les entitats financeres han tancat és positiu, amb Bankia (+2,62%), Sabadell (+1,52%) i CaixaBank (+1,35%) com les més beneficiades de la sessió.

Si observem l'IBEX en conjunt, Cellnex (+4,35%) ha liderat les alces tot i presentar al tancament d'ahir els seus comptes dels nou primers mesos de l'any, en què va perdre 12 milions d'euros. No obstant això, els inversors han premiat els plans d'expansió de la companyia.

Merlin Properties (+3,34%) i IAG (+2,94%) també han cotitzat amb importants pujades, mentre que només tres valors han acabat en negatiu (Red Eléctrica: -0,84%; Viscofan: -0,54 %; Grifols: -0,51%).

Al Mercat Continu ha destacat les alces del 3,74% en Duro Felguera, gràcies a un EBITDA ascendent que va deixar en un segon pla els 3,6 milions d'euros que la companyia va perdre fins al setembre. Tubos Reunidos (+1,24%) també ha repuntat després de presentar números vermells en els seus comptes dels nou primers mesos de l'any. Qui no s'ha salvat ha estat Quabit Immobiliària (-3,52%), que va augmentar les seves pèrdues en un 68% interanual, fins als 26,4 milions.

GUERRA COMERCIAL

Més enllà de les nostres fronteres, els inversors digereixen els últims desenvolupaments sobre la guerra comercial i en nou joc del gat i el ratolí de la Xina i els EUA sobre l'acord parcial entre els dos països. L'última hora passa per les declaracions de l'assessor econòmic de la Casa Blanca, Larry Kudlow, que va dir dijous que Washington s'està "acostant" a aquest tractat amb Pequín.

El país asiàtic es manté inamovible de la seva posició que s'han de retirar tots els aranzels, mentre els EUA concentra els seus esforços en les compres agrícoles. "La Xina ha subratllat en repetides ocasions que la guerra comercial va donar començament amb la imposició d'aranzels i també ha d'acabar amb l'eliminació dels aranzels", ha apuntat en roda de premsa el portaveu de Ministeri de Comerç de la Xina, Gao Feng.

ANÀLISI TÈCNICA

"L'IBEX tanca la setmana amb caigudes mitjanes de l'1,5% i almenys ha aconseguit recuperar el nivell dels 9.200 punts. Abans suport i ara resistència. Amb tot, és aviat per llançar les campanes al vol, ja que per poder dir que el biaix baixista de 'trading' de curt termini ha quedat anul·lat necessitem que el buit baixista d'aquest dimecres (9.307) es tanqui, o el que és el mateix s'anul·li", apunta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Dit amb altres paraules, mentre el buit no es tanqui entenem que estem davant un rebot dins d'una fase correctiva de curt termini. Però tot això, al seu torn, dins d'una impecable tendència alcista per al conjunt de les borses europees i, sobretot, a Wall Street. que aquest divendres torna a marcar nous màxims de tots els temps. Diguem que el problema, com en tants moments, és del nostre mercat", afegeix.

"I prova d'això el tenim en els bancs. El sectorial bancari europeu ha caigut un 2% durant la setmana vs -5% de mitjana de caiguda dels nostres bancs. I ja sabem per experiència que sense els bancs no podem arribar molt lluny. La por que em fa és què serà de nosaltres quan la resta d'índexs decideixi prendre un petit i merescut descans (fase de reacció). Sabrem capejar el temporal? Segur que no", conclou l'expert.

Últimas noticias