L'IBEX (0,41%) suma quatre sessions consecutives a l'alça i encara als 9.400

La pujada ha estat propiciada en gran part per les teleco que s'han disparat

Per

Bolsamania | 27 nov, 2019

Actualitzat : 18:28

IBEX 35

17:37 04/10/24

  • 11.659,20
  • 0,35%41,20
  • Max: 11.668,40
  • Min: 11.594,40
  • Volume: -
  • MM 200 : 10.826,74

L'IBEX (+0,41%) ha tancat en verd la quarta jornada consecutiva fins a arribar als 9.362 punts amb la majoria dels valors en positiu. La pujada ha estat propiciada en gran part per les teleco que s'han disparat després que saltessin els rumors d'una possible fusió entre Orange i Deutsche Telekom. (MasMovil: +3,23%, Telefónica: +1,51%)

Liberbank i Unicaja tornen a l'actualitat amb les especulacions sobre la seva fusió represa. Bolsamanía publica aquest dimecres que les dues entitats estan a punt de tancar la seva unió amb una equació del 59% per Unicaja i del 41% per Liberbank. A més, l'entitat resultant elevaria un 50% el seu dividend si s'arriba a un acord de fusió. Liberbank ha tancat la sessió amb una pujada del 0,67% mentre que Unicaja s'ha incrementat un 4,31%.

D'altra banda, és notícia Endesa després d'anunciar que torna a retallar el seu 'pay out', en aquest cas fins al 70% el 2022. Igualment, es parla d'Iberdrola perquè el jutge ha imputat el seu responsable de seguretat pels contractes amb Villarejo.

ESTATS UNITS

"A part de les dades macro, qualsevol novetat sobre la Xina i els EUA serà el centre d'atenció aquest dimecres. Les converses s'estan allargant, però creiem que s'arribarà a un acord abans del 15 de desembre, data en què Trump té previst augmentar encara més els aranzels sobre la Xina", afirmen optimistes des de Danske Bank. "Creiem que el president dels EUA voldrà evitar aquest augment aranzelari, ja que perjudicaria més l'economia dels EUA que els anteriors", afegeixen aquests experts.

El Producte Interior Brut (PIB) dels Estats Units ha crescut fins al 2,1% durant el tercer trimestre, millor de l'1,9% estimat anteriorment i per sobre del 'creixement del 2% que va registrar l'economia durant els tres mesos anteriors, segons les dades publicades aquest dimecres pel Departament de Comerç.

En altres mercats el barril de Brent es paga a 62,76 dòlars, xifra que ha suposat una caiguda del 0,74%. D'altra banda, l'euro ha registrat lleus descensos i es paga als 1,0994 dòlars.

ANÀLISI TÈCNICA

"Quarta sessió consecutiva de pujades al nostre selectiu. De fet, com dèiem al llarg de les últimes dues setmanes qualsevol possibilitat de reestructurar-se a l'alça passava i continua passant perquè es respecti en tot moment el suport dels 9.130 punts", explica José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía.

"En cap moment s'ha arribat a perforar. Per la qual cosa el caire de trading, encara que sense una gran eufòria tot s'ha de dir, és més alcista que baixista. Encara que en realitat l'anàlisi segueix sent exactament el mateix que el comentat durant els últims dies: seguim mirant cap a la resistència dels 9.500 punts (els màxims d'octubre) i per sobre dels màxims anuals als 9.588 punts (màxims d'abril).

"Mentrestant és el conte de mai no acabar, tenim nous màxims de tots els temps a Wall Street i els nostres veïns europeus s'acosten de nou a la zona de màxims anuals. Amb tot, vegem les coses amb perspectiva: l'IBEX puja l'any una mica menys del 10% vs. 25% de mitjana de les borses europees", conclou.

Últimas noticias