L'IBEX (+0,07%) esborra les pèrdues després de superar la resistència dels 9.335

El selectiu segueix molt a prop del nivell clau dels 9.410 punts

Per

Bolsamania | 04 jul, 2019

Actualitzat : 18:34

IBEX 35

17:37 04/10/24

  • 11.659,20
  • 0,35%41,20
  • Max: 11.668,40
  • Min: 11.594,40
  • Volume: -
  • MM 200 : 10.826,74

L'IBEX ha tancat pràcticament pla, amb una pujada del 0,07% fins als 9.401 punts, durant una jornada marcada pel tancament de Wall Street, a causa de la festa del Dia de la Independència. Aquest fet ha provocat que la sessió hagi estat especialment tranquil·la, amb la resta de places europees registrant escàs moviment. El selectiu espanyol ha cotitzat en vermell durant gairebé tota la jornada, però s'ha capgirat i ha consolidat els guanys d'ahir, que li van permetre superar la resistència dels 9.335 punts.

El parquet més destacat ha estat el de Milà, que ha sumat un 1%. L'optimisme dels inversors ha arribat després que Itàlia evités aquest dimecres les mesures disciplinàries de la Unió Europea sobre les seves finances públiques. El govern del país transalpí ha aconseguit convèncer la Comissió Europea que les mesures presentades aquesta setmana ajudaran a alinear el seu creixent deute amb les normes fiscals de Brussel·les.

La tensió entre els EUA i l'Iran és un altre assumpte destacable. Trump va advertir aquest dimecres a l'Iran que anés amb compte amb les seves amenaces sobre l'augment del seu enriquiment d'urani. Iran ha advertit de la seva intenció de seguir amb el seu programa nuclear a partir del 7 de juliol.

En el capítol de la guerra comercial entre la Xina i els EUA, l'assessor econòmic de la Casa Blanca, Larry Kudlow, ha declarat que les converses cara a cara entre les dues potències continuaran la setmana que ve.

ENAGÁS I NATURGY, LLASTREN EL SELECTIU

Dins de l'IBEX, han destacat les caigudes en Enagás (-4,30%) i Naturgy (-3,37%) davant el possible escenari de ser les empreses més perjudicades de la nova regulació de la CNMC. Al costat positiu, IAG, CaixaBank, Ence i MásMóvil han pujat més del 3% i han pal·liat les caigudes de les dues energètiques.

Pel que fa al petroli, els experts destaquen la volatilitat durant les últimes hores (ara cauen moderadament) després de conèixer l'últim informe de l'AIE. L'actualització va mostrar que les reserves de petroli i gasolina dels EUA van caure en 1,08 milions de barrils i 1,58 milions de barrils respectivament. Dimarts, l'American Petroleum Institute va revelar que els inventaris de petroli es van reduir en 5 milions de barrils.

A més, al mercat de deute, la rendibilitat del Bund alemany ha tornat a marcar un mínim històric. Ha caigut fins al -0,4% amb la qual cosa s'ha situat per primera vegada sota la taxa de dipòsits fixada pel Banc Central Europeu (BCE) actualment, marcada en aquesta xifra.

ANÀLISI TÈCNICA

"Sessió molt tranquil·la la d'aquest dijous com no podia ser d'una altra manera després de la festivitat de Wall Street. El millor, que tot i estar en números vermells durant la major part del dia ni tan sols hem posat a prova el suport dels 9.335 punts, abans resistència. Cosa que no vol dir que no pugui succeir durant les properes sessions", apunta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Pel que fa a la resta tot segueix igual que el que especifiquen els últims dies. Anem a veure què passa aquest divendres amb el tancament setmanal, ja que tenim una important resistència als 9.410 punts (buit baixista setmanal de principis de maig). En tancar per a sobre, el normal és que posem rumb cap als màxims anuals (9.588) amb una alta probabilitat, fins i tot, de superar-los", afegeix.

"Com a suports, tenim els buits alcistes d'aquest dilluns (que gairebé segur acabaran sent també setmanals) en tots els índexs europeus. Nivell que en el cas de l'índex es correspon amb els 9.200 punts", conclou l'analista.

Últimas noticias