L'IBEX (-0,6%) perd els 9.200, pressionat pels bancs i Telefónica

Les entitats financeres s'han situat entre els pitjors valors del selectiu

Per

Bolsamania | 28 mar, 2019

Actualitzat : 18:41

IBEX 35

17:37 04/10/24

  • 11.659,20
  • 0,35%41,20
  • Max: 11.668,40
  • Min: 11.594,40
  • Volume: -
  • MM 200 : 10.826,74

L'IBEX 35 ha cedit aquest dijous un 0,6% i ha caigut fins als 9.174 punts en una nova jornada de gran volatilitat durant la qual el selectiu espanyol s'ha vist llastrat per tot el sector bancari i també per Telefónica. L'únic dels grans valors que ha tancat en verd ha estat Inditex (+0,15%).

Cellnex Telecom (+3,37%) ha estat el valor més alcista de la sessió, seguit per Ence (+2,26%), que, després de la seva segona jornada consecutiva de pujades, comença a veure la llum al final de la seva llarga caiguda borsària gràcies a un informe favorable de l'Advocacia sobre la planta de Pontevedra. Amadeus (+1,49%) ha tancat com el tercer valor amb majors alces d'aquest dijous.

A l'altre extrem del selectiu, Mediaset (-2,85%) s'ha situat com el pitjor valor de la jornada, seguit per Telefónica (-2,61%), que ha estat el principal llast del selectiu al costat del sector bancari.

Els bancs han optat avui pel vermell després d'haver estat ahir els grans impulsors de l'IBEX. Bankia (-2,17%) i Sabadell (-1,69%) han estat les pitjors aquest dimarts enmig dels rumors de fusió no descartats pel president de l'entitat catalana, Josep Oliu. A més, BBVA (-1,35%) també ha cedit amb ganes alhora que es revifa la crisi de Turquia.

MAY OFEREIX EL SEU CAP

Tot això, un dia després dels nous 'nos' rotunds al Parlament britànic, que ha rebutjat totes les propostes alternatives al pla de May per la sortida de la Unió Europea, mentre que la 'premier' ha ofert el seu cap perquè el Brexit tiri endavant.

No hi ha dubte que els bancs són també molt sensibles al Brexit, però el que els està movent durant els últims temps són les diferents declaracions de la Fed i el BCE, que han donat un 'gir de rosca' a les seves polítiques monetàries acomodatícies, cosa que s'interpreta bé però, com els estem explicant, també s'interpreta malament.

El BCE va dir aquest dimecres que està buscant solucions per pal·liar l'efecte negatiu que els tipus als nivells actuals tenen en les entitats financeres. Això denota que els tipus seguiran així molt de temps -Draghi va dir ahir que continuaran amb una política monetària acomodatícia- i això al seu torn s'interpreta com el reflex d'una situació econòmica feble, amb aquesta por de la recessió de fons.

Quant a les dades macro, aquest dijous s'han publicat diverses dades rellevants enmig d'aquest clima de por de l'alentiment econòmic. D'una banda, s'ha conegut l'IPC d'Alemanya de març, una dada mirada 'amb lupa’ a causa del temor que la 'locomotora europea' entri en recessió després de les males dades conegudes allà. Segons l'informe provisional, la inflació alemanya cau a l'1,3%. A més, els Estats Units ha anunciat el PIB del quart trimestre, que es frena i creix un 2,2%. A Espanya, l'IPC puja dues dècimes el març, fins a l’1,3%.

Últimas noticias