L'IBEX (-0,3%) redueix la seva caiguda inicial després de rebotar des dels 9.000 punts

Santander ha estat un dels protagonistes després d'ajustar la seva filial al Regne Unit

Per

Bolsamania | 25 set, 2019

Actualitzat : 18:32

IBEX 35

17:37 04/10/24

  • 11.659,20
  • 0,35%41,20
  • Max: 11.668,40
  • Min: 11.594,40
  • Volume: -
  • MM 200 : 10.826,74

L'IBEX 35 (-0,36%; 9.085,30 punts) ha aconseguit reaccionar des dels 9.000 punts i ha limitat la seva caiguda. Tot això després que Wall Street finalitzés aquest dimarts amb retallades importants del -0,8% de mitjana i que a Àsia els números vermells també hagin dominat.

Els demòcrates han iniciat una investigació formal per a un procediment de destitució (impeachment) de Donald Trump a causa de les suposades pressions d'aquest al president ucraïnès perquè s'investiguessin les inversions del fill del precandidat presidencial demòcrata, Joe Biden, a Ucraïna.

Tot i que la Borsa de Nova York cotitza aquest dimecres amb lleugeres pujades després de l'optimisme del president nord-americà sobre un acord comercial amb la Xina.

De tornada a l'Iimpeachment, Donald Trump ja ha dit que tot aquest procés li sembla "escombraries", però la veritat és que els demòcrates feia temps que estaven amenaçant amb iniciar-lo i ara, amb les eleccions a la volta de la cantonada als EUA, s'han decidit finalment a posar-lo en marxa.

Trump és el quart president nord-americà que s'enfronta a un impeachment. L'últim va ser Clinton el 1998. Fins ara cap ha estat destituït del càrrec per aquest procés, mentre que Nixon va decidir renunciar-hi.

"Això podria conduir a un judici en el Senat, on es necessita una majoria de dos terços per condemnar el president. La votació al Senat probablement requeriria que al voltant de 20 republicans votin en contra del seu propi partit, cosa que fa (l'impeachment) menys probable llevat que nova informació reveli i confirmi més greus faltes per part del president", assenyalen els experts de Danske Bank.

L'última hora és que s'ha publicat una transcripció de la conversa entre Trump i Zelenski en la qual el president sol·licita al líder ucraïnès que investigui Joe Biden. "Es parla molt sobre el fill de Biden, sobre que Biden va detenir la instrucció, i molta gent vol esbrinar sobre això, per la qual cosa, qualsevol cosa que pugui fer amb el fiscal general seria genial", va afirmar Trump.

En altres mercats, l'euro es deprecia amb força un 0,6%, fins als 1,0995 dòlars. A més, el petroli Brent cau un 1,9%, fins als 61,91 dòlars, mentre l'unça d'or cedeix gairebé un 1%, fins als 1.525 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys baixa fins al 0,12% i la prima de risc espanyola es relaxa fins a 70 punts.

EL REGNE UNIT I SANTANDER

La inestabilitat política és, sens dubte, el gran assumpte d'aquest dimecres. Els problemes i la incertesa a l'altra banda de l'Atlàntic se sumen als problemes i la incertesa al Regne Unit. El Parlament reprèn aquest dimecres la seva activitat després que ahir el Suprem britànic declarés il·legal i nul el tancament decidit per Boris Johnson. L'escenari més probable són unes eleccions i també és més que possible que Johnson en surti vencedor. Una situació que continua sent caòtica.

Des del punt de vista empresarial, és notícia l'anunci que va fer ahir a la nit Santander (+0,39%). L'entitat càntabra ha comunicat un deteriorament de 1.500 milions al fons de comerç del Regne Unit que afectarà el benefici ordinari i es realitzarà en els comptes del tercer trimestre.

Fora d'Espanya, es parla de la dimissió del conseller delegat de Thyssenkrupp, Guido Kerkhoff, després de múltiples advertències de beneficis per part de la companyia. Així mateix, els fabricants d'automòbils es troben a l''ull de l'huracà' després de les acusacions a la directiva de Volkswagen per no avisar del Dieselgate i de la multa a Daimler per l'escàndol de les emissions de dièsel.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX 35

"Encara que l'IBEX i les borses europees tanquen aquest dimecres lluny dels mínims del dia, la veritat és que es pot dir que la fase de reacció o ajust proporcional de les pujades prèvies ha començat. Les divergències baixistes que vam comentar aquest dimarts estan tenint el seu efecte en els preus i, rebots a part, cal pensar que les caigudes tinguin continuïtat al llarg dels propers dies", argumenta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Em sembla molt petita la correcció que estem tenint i l'oscil·lador de moment estocàstic suggereix aprofundir una mica més en les caigudes. Encara que com ja hauríem de saber per experiència no cal caure amb violència, només cal consumir temps, o el que és el mateix desplegar un moviment lateral. I en aquest últim escenari és en el qual encaixa millor la situació actual del nostre selectiu", afegeix aquest expert.

"I és que tot i les lleugeres caigudes de les últimes sessions, encara tenim mínims i màxims creixents. I el més interessant, la sobrecompra diària s'està relaxant de manera considerable. En resum, no sembla que anem a assistir a importants descensos, però sí que podríem romandre laterals entre els 8.960 i els 9.200 punts per una temporada", conclou aquest expert.

Últimas noticias