L'IBEX (-0,2%) aguanta els 9.600 llastat per Inditex i sostingut per Telefónica

L'operadora ha pujat davant el possible interès pel seu negoci a Llatinoamèrica

Per

Bolsamania | 20 gen, 2020

Actualitzat : 18:22

IBEX 35

17:37 04/10/24

  • 11.659,20
  • 0,35%41,20
  • Max: 11.668,40
  • Min: 11.594,40
  • Volume: -
  • MM 200 : 10.826,74

L'IBEX ha caigut un 0,23%, fins als 9.658,80 punts, pressionat per Inditex i Santander i sostingut per Telefónica i CaixaBank. Cal recordar que estem davant d'una setmana en què el Banc Central Europeu (BCE) serà protagonista -hi ha reunió de tipus dijous-, juntament amb alguns resultats empresarials -Bankinter publica els seus comptes també dijous. A més, hi haurà dades macro d'interès -com el ZEW alemany o els PMIs- que ens ajudaran a determinar si les coses van millor al Vell Continent.

Dins de l'IBEX destaquen les caigudes en els bancs després d'un informe de Credit Suisse i també a Inditex (-1,8%), que han llastat el selectiu. A la banda contrària s'ha situat Telefónica (2,72%) davant el possible interès d'un grup d'empreses llatinoamericà en el seu negoci a Hispanoamèrica (sense Brasil).

Al Mercat Continu, OHL ha pujat un 6% i acumula ja un repunt del 40% des del començament de l'anyt, a l'espera de possibles notícies sobre l'entrada de la família mexicana Amodio al capital.

A nivell econòmic, el Fons Monetari Internacional (FMI) ha rebaixat dues dècimes el seu pronòstic de creixement per a l'economia espanyola el 2020, fins a l'1,6%, el mateix creixement que la institució projecta per 2021 i una dècima per sota de la seva estimació del passat mes d'octubre.

L'FMI ha explicat aquesta rebaixa de les seves projeccions per una desacceleració "més marcada del que es preveia" de la demanda interna i de les exportacions el 2019. Encara que també aprecia símptomes d'estabilització en l'economia global. Després d'aquestes previsions, l'euro es deprecia un 0,05% i es canvia a 1,1082 dòlars, mentre la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys cau fins al 0,44%.

A més, la setmana comença sense la referència de Wall Street, que estarà tancat aquest dilluns a la festivitat de Martin Luther King. Per tant, avui ha estat una jornada de menor volum de negociació, amb tot el això sol implicar, especialment pel que fa a volatilitat.

BANCS CENTRALS, PETROLI, DAVOS...

"Els bancs centrals seran protagonistes aquesta setmana, amb la reunions de Norges Bank i del BCE dijous, i del Banc del Japó, dimarts. També rebrem més notícies sobre el ritme de recuperació mundial amb la publicació dels PMI de la Zona Euro, els EUA, el Japó i el Regne Unit, tots, divendres", expliquen els experts de Danske Bank.

La setmana ha començat també amb moviment en el petroli per la intensificació dels disturbis polítics a diverses regions. A Líbia, la guerra civil en curs ha provocat el bloqueig de ports i oleoductes i va obligar la companyia petroliera nacional a anunciar la retirada d'uns 400.000 barrils diaris del mercat.

A l'Iraq, les repercussions de la recent confrontació entre l'Iran i els Estats Units segueixen sent persistents. Durant el cap de setmana el descontentament dels treballadors va portar al tancament d'un dels grans jaciments petrolífers de l'Iraq, Al Ahdab, mentre que un altre, Badra, corre el risc de ser tancat. El cru Brent escala fins a nivells propers als 66 dòlars per barril.

Aquesta serà la setmana també del Fòrum de Davos, amb la reunió a Suïssa de 3.000 personalitats i grans líders de tot el món i a la qual assistirà Donald Trump. La trobada arrenca aquest dimarts i s'estén fins divendres. Aquest dimarts els inversors assistiran igualment a l'obertura per part del Senat del judici polític contra el president dels EUA.

"Els banquers centrals seran a Davos i podrien aprofitar l'oportunitat per reflexionar sobre les seves pròximes revisions estratègiques. Quant al judici a Trump, generarà molt soroll al mercat, però fem èmfasi que segueix sent molt poc probable que el president sigui abatut, ja que això requereix el suport de senadors republicans", apunten des de Danske Bank.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX 35

"El feeling segueix sent bo en el nostre IBEX. I és que, tot i els números vermells, tanquem lluny dels mínims del dia i tornem a col·locar-nos a les portes de la resistència dels 9.700 punts. Un tancament per sobre, si pot ser amb una mica de folgança, seria un clar senyal de fortalesa en el selectiu, avantsala del que pot ser un nou tram alcista amb objectiu als 10.000 punts com a xifra rodona i psicològica", afirma José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Però no és menys cert que si ens creiem el 'cap i espatlles' invertit de què hem parlat en anteriors anàlisis, aquest apunta cap als 10.500 punts. Tot seguirà en ordre, sota control, mentre no es perfori el suport dels 9.468 punts. Destaquem aquest dilluns Telefónica, que es col·loca a les portes de la resistència que presenta als aproximadament 6,37-6,38 euros, abans important zona de suport", conclou aquest expert.

Últimas noticias