L'IBEX (-0,17%) acumula cinc sessions en vermell i es queda al tall dels 9.500 punts

La Xina i els Estats Units han firmat aquesta tarda l'acord comercial de 'fase u'

Per

Bolsamania | 15 gen, 2020

Actualitzat : 18:54

IBEX 35

17:35 22/11/24

  • 11.656,60
  • 0,39%44,90
  • Max: 11.674,00
  • Min: 11.520,90
  • Volume: -
  • MM 200 : 11.125,61

L'IBEX ha caigut un 0,17% aquest dimecres, amb la qual cosa ha acumulat cinc sessions en negatiu i s'ha quedat al tall dels 9.500 punts (9.511). El selectiu espanyol ha cotitzat en sintonia amb la resta de places europees a l'espera que, al tancament de mercat al 'Vell Continent', la Xina i els Estats Units signin l'acord comercial de 'fase u'.

El mercat hauria d'acollir de bon grat aquest avanç en les negociacions comercials, però encara hi ha molts dubtes sobre la taula i hi ha sensació que és només un pacte de mínims que poc canviarà les coses. També és evident que la guerra comercial no ha acabat.

"Creiem que les negociacions de la 'fase 2' de l'acord, un cop ratificada la 'fase 1', seran més complicades i pensem que hi ha un 50% de possibilitats d'un acord permanent abans de les eleccions presidencials dels EUA. La bona notícia és que hem passat d'un període d'escalada comercial a l'actual 'desescalada', i no creiem que el president dels EUA s'atreveixi a fer un gir de 180 graus de nou, ja que la guerra comercial estava afectant l'economia dels EUA, en particular al molt important sector manufacturer i, per tant, perjudicant les seves possibilitats de reelecció", expliquen els analistes de Danske Bank.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

De tornada a l'IBEX, han destacat les caigudes de valors molt relacionats amb la guerra comercial, com les acereres (ArcelorMittal: -3,16%; Acerinox: -2,21%). També han caigut amb força Sabadell, Bankinter i ACS, que s'han deixat més d'un 2%. I en positiu, Iberdrola (+1,97%) ha estat la companyia més alcista, seguida de Viscofan (+1,81%).

Als Estats Units continuen publicant-se resultats empresarials. Goldman Sachs cau després de guanyar un 22% menys durant el quart trimestre i Bank of America també cedeix tot i presentar uns resultats millors del que s'esperava.

Al pla macro, l'IPC d'Espanya va tancar 2019 al 0,8% després de pujar quatre dècimes al desembre per les gasolines. Al Regne Unit, l'IPC cau a mínims de tres any al desembre. Per la seva banda, la producció industrial de la Zona Euro va créixer un 0,2% al novembre.

I al mercat de matèries primeres, el barril de Brent ha cotitzat amb caigudes del 0,8% al tancament de mercat a Europa i es paga a 63,95 dòlars. Per la seva banda, al mercat de divises, l'euro s'ha revalorat un 0,3% i es canvia per 1,1157 dòlars.

ANÀLISI TÈCNICA

"Cinquena sessió consecutiva de caigudes en el selectiu. Encara que si mirem el gràfic diari podem veure quemés aviat estem parlant d'un lent però continu degoteig a la baixa. Moviment que ens porta a presentar ja nivells de sobrevenda molt importants. Nivells que, en condicions normals, haurien d'afavorir un rebot. Almenys de molt curt termini", segons José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Però l'important, com he estat comentant durant els últims dies, és que el suport dels 9.468 punts (buit alcista de l'última quàdruple hora bruixa) continua intacte. Sí, aquest s'ha omplert però no s'ha tancat i per tant les connotacions alcistes segueixen sent aquí", conclou l'expert.

Últimas noticias