L'IBEX (-0,1%) cau en el seu intent per arribar als 9.600 amb la resta d'Europa en verd

IAG és protagonista després de l'anunci de la marxa de Willie Walsh

Per

Bolsamania | 09 gen, 2020

Actualitzat : 19:15

L'IBEX ha tancat en vermell (-0,10%. 9.581 punts) al contrari de la resta d'Europa que han protagonitzat pujades aquest dijous. Això, davant la relaxació de la tensió entre els EUA i l'Iran. Donald Trump va comparèixer aquest dimecres i es va limitar a anunciar sancions sobre l'Iran en lloc d'una resposta militar després de l'atac del règim de Teheran a dues bases amb militars nord-americanes a l'Iraq. A més, s'ha confirmat que el viceprimer ministre xinès, Liu He, viatjarà a Washington la setmana que ve, en el que és la ratificació que la signatura d'l'acord comercial de primera fase és un fet.

Wall Street va finalitzar la passada sessió també en verd i a Àsia les pujades han estat clares i contundents. Els experts diuen que, després de les últimes declaracions de Trump, els inversors probablement optaran per l'optimisme respecte a l'evolució futura del conflicte.

"Trump va anunciar noves sancions contra l'Iran, però per als mercats aquestes mesures de represàlia signifiquen que els EUA també s'està allunyant d'un conflicte total", apunten els analistes de Danske Bank al seu informe diari.

Amb tot, els índexs europeus sumen posicions durant una sessió que no comptarà amb grans referències macro més enllà de la taxa d'atur de la Zona Euro de novembre que es va mantenir al 7,5%. En aquest àmbit cal recordar que el Banc Mundial va anunciar durant la passada jornada la revisió a la baixa del creixement global el 2020 fins al 2,5%, dues dècimes menys, al mateix temps que demanava als polítics que facin reformes estructurals que impulsin el creixement.

A l'àmbit empresarial, el protagonista de la jornada és IAG després que el seu conseller delegat, Willie Walsh, hagi anunciat la seva dimissió. Serà substituït per Luis Gallego, actual CEO d'Iberia. A més, també són notícia Tesco, que ha venut més que mai per Nadal, i Marks & Spencer, que cau amb força per les febles vendes en roba i regals.

A l'altre costat de l'Atlàntic, Wall Street està marcant nous màxims històrics després que Donald Trump rebaixés aquest dimecres la tensió amb l'Iran.

En altres mercats, el Brent s'estabilitza a la zona de 65 dòlars després d'haver arribat a superar els 70 dòlars enmig de les tensions geopolítiques. Pel que fa a l'or, cotitza als 1.544 dòlars a aquestes hores després d'haver superat durant la passada sessió dels 1.600 dòlars per la mateixa raó.

ANÀLISI TÈCNICA

"L'IBEX tanca clarament lluny dels màxims de la sessió, però en realitat tenim més del mateix. És a dir, un estret moviment lateral de curt termini amb suport als 9.500 i resistència als 9.700 punts. I mentre el preu no salti per un o altre costat no tindrem cap pista sobre el sentit del següent tram de curt termini", explica José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamania.

"El realment important és que des de l'agost tenim mínims i màxims creixents i així no cau. Si bé, és cert que tenim un suport als 9.500 punts hi ha un altre una mica més baix i de major rellevància: el buit alcista dels 9.468 punts", matisa.

"Mentre aquest no es tanqui, entenem que l'actual fase correctiva encaixa absolutament dins dels paràmetres normals", finalitza l'expert.

Últimas noticias