Les quatre grans amenaces per a les borses durant la setmana: invertir o recollir beneficis?

Les reunions de la Fed i el Banc del Japó marquen l'agenda dels inversors

Per

Bolsamania | 25 jul, 2016

Actualitzat : 11:10

Setmana clau per a les borses. Lluny de deixar tranquil·litat als inversors i que puguin gaudir del període estiuenc, els mercats llancen aquesta setmana diverses cites clau que podrien ser un risc per a les carteres. Els analistes de Bankinter expliquen aquestes amenaces per dilucidar si és millor reforçar les posicions a les borses o recollir beneficis després del rebot post-Brexit.

Aquests experts recorden que no cal perdre de vista el factor d'incertesa geopolítica i econòmica que és el Brexit, tot i els màxims històrics de Wall Street, el rebot dels índexs europeus i l'estabilització de la renda fixa. Així, "les perspectives de mercat són menys encoratjadores aquesta setmana i les borses perdran terreny davant la presència d'alguns obstacles", entre els quals enumeren quatre grans amenaces, amb les quals "les borses afronten una setmana amb escassos catalitzadors i un entorn propici per a una presa de beneficis després del ral·li de les dues últimes setmanes".

1. DECEBRAN ELS BANCS CENTRALS?

Dimecres finalitza la reunió de política monetària de la Reserva Federal (Fed) i divendres la del Banc del Japó (BoJ). El que s'espera és que el banc central nord-americà mantingui els tipus al voltant d’entre 0,25% i 0,5%, i que no doni massa pistes sobre les seves futures decisions, tenint en compte a més que només hi haurà publicació de comunicat sense compareixença de la seva presidenta, Janet Yellen.

En el cas del Japó s'espera alguna cosa més, com una revisió a la baixa de les previsions de creixement i inflació com ja ha fet el Govern de Shinzo Abe. "Les expectatives del mercat descompten un increment dels estímuls monetaris, de manera que existeix major marge per a la decepció si el BoJ decideix, com en anteriors reunions, no implementar noves mesures", explica l'equip d'anàlisi de Bankinter en un informe de mercats .

2. TEST D'ESTRÈS DELS BANCS EUROPEUS

Molt s'ha escrit, analitzat i decidit en el mercat com a conseqüència dels dubtes que hi ha al voltant de la solvència dels bancs italians i fins i tot d'algunes grans entitats de la Zona Euro. Divendres coneixerem una prova sobre l'estat real dels balanços del sector financer europeu amb els resultats de les proves d'esforç o tests d'estrès, que analitzen la capacitat dels bancs per sobreposar-se a un entorn advers. Per ara, assenyalen a Bankinter, "no hi ha una clara visibilitat sobre el procés de recapitalització del sistema financer italià, fet que pot suposar un obstacle per a les borses".

3. RESULTATS EMPRESARIALS

La temporada de resultats continua el seu curs i encara queden importants xifres per conèixer, amb noms propis com Santander, Telefónica o BBVA aquesta setmana a Espanya, i gegants com Apple o Alphabet als Estats Units.

"Els resultats empresarials a Europa no mostraran un saldo especialment brillant, mentre que als EUA el descens dels beneficis en les companyies vinculades al sector petrolier provocarà que la comparativa entre les xifres publicades i les expectatives sigui menys favorable", expliquen els analistes de Bankinter.

4. BIAIX NEGATIU DE L'ECONOMIA

Les últimes dades publicades de PMI, corresponents al juliol ja després del referèndum sobre el Brexit, van reflectir una desacceleració de l'expansió de l'activitat econòmica a la Zona Euro, amb la pitjor dada en 18 mesos, però encara en creixement, i la major caiguda de l'economia del Regne Unit des de 2009. Una primera mostra del biaix negatiu en les xifres macro que podria continuar aquesta setmana amb importants referències.

Últimas noticias