Les protestes per l'ERO de Bankia comencen aquest dimarts

Les concentracions donaran començament a les 12:00 a Madrid, Balears, Múrcia, València i Andalusia

Per

Europa Press | 30 gen, 2018

Actualitzat : 12:43

Els sindicats han convocat per a aquest dimarts 30 de gener, les protestes al llarg de tot el país contra la proposta de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) sol·licitat per Bankia.

Els sindicats informen que les mobilitzacions començaran a les 12:00 a les diferents seus de la companyia i antigues caixes que al seu dia van integrar el Banc Mare Nostrum (BMN). Les protestes es donaran al llarg de les províncies de Madrid, Balears, València i Andalusia.

"Si aquestes mobilitzacions no fessin modificar l'actitud de l'empresa, s'adverteix de la convocatòria de vaga en tot Bankia" amenacen els representants de la unió de treballadors. Aquestes mobilitzacions començaran avui, però en ser necessari, es prorrogarien fins a la setmana que ve, concretament els dies 5 i 7 de febrer entre les 17:30 i les 18:30 hores.

Aquestes concentracions donen resposta a la proposta de l'entitat presidida per Jose Ignacio Goirigolzarri de formalitzar un ERO, fruit de la fusió entre Bankia i BMN, que pretén retallar en gairebé 2.300 llocs de treball la seva plantilla, aproximadament un 13% del total de l'assalariat, a través de prejubilacions a partir dels 56 anys i baixes incentivades, encara que també es preveuen casos de baixes de manera forçosa. Les negociacions amb els sindicats encara romanen obertes.

A més, el banc també dissenya una equiparació dels salaris de les dues companyies per 2023, mentre que la paritat pel que fa a la jornada laboral dels treballadors que continuïn, es realitzarà de manera immediata.

Després dels resultats publicats de Bankia aquest dilluns del final de l'exercici de 2017 -amb un benefici de 816 milions d'euros (+1,4%), reduint-se a 504 milions, un cop absorbida la fusió-, els sindicats esperen millores pel que fa a les condicions proposades per l'ERO.

Últimas noticias