Les cinc raons de Credit Suisse per mantenir la seva forta aposta per la borsa
Els experts de l'entitat creuen que és probable que "l'exuberància de les accions continuï"
Actualitzat : 13:11
La borsa és una inversió segura en els temps que corren. Així ho assegura Credit Suisse, que veu "probable" que la "exuberància" de les accions continuï durant les pròximes setmanes. Els experts de l'entitat segueixen sobreponderant la renda variable, fins al punt que atorguen al MSCI World un potencial de pujada del 12,3%, i creuen que l'S&P 500 acabarà l'any instal·lat als 4.300 punts.
"Hi ha un grau d'exuberància aparent als mercats" i res fa pensar en "senyals de venda a la vista", asseguren els analistes del banc suís al seu últim informe sobre estratègia d'inversió en borsa. "El sentiment alcista és alt, però en aquests nivells els mercats continuaran pujant dos terços del temps durant el proper mes", afirma també Credit Suisse, que ha comprovat que el sentiment alcista "no es reflecteix en el posicionament minorista o institucional" perquè, de fet, "els llargs especulatius nets a l'S&P 500 estan per sota de la mitjana".
La "única preocupació" de l'entitat és que "el 80% de les accions estan per sobre de la seva mitjana de 200 dies", cosa que en altres ocasions ha provocat que els mercats "caiguin dos terços del temps durant el mes següent". No obstant això, fa una crida a la tranquil·litat dels inversors, perquè, en un cicle d'hora com l'actual, "això no és un senyal de venda a curt termini".
Aquestes són les cinc "raons estratègiques" que argüeixen els experts de Credit Suisse per mantenir-se positius amb la renda variable:
1. La prima de risc de les accions (ERP per les sigles en anglès): actualment, diuen aquests analistes, és del 7,4%. "L'ERP garantit depèn de l'ISM i dels marges de crèdit, i hauria de ser ara del 5%". Això dóna un resultat de 4.400 per a l'S&P 500 "fins i tot si els bons a 10 anys pugen a l'1,3%".
2. L'augment de les expectatives d'inflació: com explica Credit Suisse, "les accions no baixen de preu fins que la inflació puja per sobre del 3% (enfront de les expectatives d'inflació actuals del 2%)". En aquest sentit, comenta que el rendiment dels bons a 10 anys "només ha pujat marginalment, i és gairebé 20 punts percentuals més baix que al novembre".
3. L'inici d'un canvi d'inversió de bons en accions: és una tendència que els analistes de Credit Suisse estan començant a veure "a mesura que les institucions (especialment a Europa) comencen a adonar-se que els bons s'estan convertint en un risc cada vegada menys diversificat i sense retorn".
4. Els factors a curt termini segueixen sent positius: l'entitat suïssa apunta que l'excés de liquiditat "és consistent amb una nova qualificació" i que les revisions dels ingressos "serveixen de suport".
5. Potencial per a la reducció del flux de fons: "Normalment el sector empresarial ha estat un comprador i les institucions són venedors", indiquen aquests experts. Ara aprecien que la compra corporativa "s'accelera (aproximadament un 40% de les empreses tenen un rendiment dels guanys per sobre del rendiment dels bons escombraries i les recompres superen el rendiment), la compra al detall ha tornat (però és moderada en comparació amb els anteriors pics importants de mercat) i els fons de pensions (que tenen una baixa ponderació de les accions a Europa i una ponderació neutral als EUA) no seran venedors".