Les borses europees pendents de la reacció del Dax: ara o mai

El Dax ha arribat a caure un 6%, fins als mínims de la sessió d'aquest dimecres

Per

Bolsamania | 07 gen, 2016

Actualitzat : 10:52

Mancant dues sessions per acabar la setmana, el principal índex europeu, el Dax, ha arribat a caure un 6% fins als mínims de la sessió d'aquest dimecres. A més, no podem obviar l'important buit (o gap) que podria acabar sent setmanal en els 10.743 punts (de l'índex explicat). Aquest dijous, i després de començar el dia més 'calmat' que la resta de borses europees, el Dax està caient ja un 3,64% i cotitza ara en els 9.838 punts.

Tècnicament es pot observar com els mínims de mitjan desembre van aconseguir frenar les caigudes des del nivell de suport que li conferia l’ajust/retrocés del 61,8% de Fibonacci de l'impuls alcista previ en els 10.122 punts. Aquest dimecres el preu va marcar un mínim en els 10.100 punts però va tancar per sobre del suport.


D’això, se’n dedueix que ara l'equació rendibilitat-risc és òptima per ‘trading’ quant a llarg termini (o alcista). O dit d’una altra manera, mentre no tinguem un preu de tancament per sota del suport dels 10.100 punts existeix la possibilitat que assistim a un rebot en l'índex alemany i, per tant, a les borses europees. Si es perfora aquest suport amb folgança i en preus de tancament, tindríem un clara i preocupant senyal de feblesa per al conjunt de les borses del Vell Continent. Ara bé, per poder dir que tenim un primer senyal de fortalesa en l'índex necessitarem que el buit a la baixa d'aquest dilluns es tanqui (o s'anul·li), en els 10.743 punts, tot i que això sembla bastant complicat en el curt termini.

Últimas noticias