Les borses europees obren amb signe mixt abans de l'esperada decisió de la Fed

Avui dimarts comencen les reunions de política monetària al Japó i els Estats Units

Per

Bolsamania | 20 set, 2016

Actualitzat : 09:39

Les borses europees miren ja a les reunions dels bancs centrals del Japó i dels EUA. La Reserva Federal nord-americana podria decidir aquest dimecres si finalment eleva els tipus d'interès aquest mes o si decideix deixar-ho tot per al desembre, de la mateixa manera que el Banc d'Anglaterra.

L'IBEX lluita per mantenir els 8.700 punts que va aconseguir salvar en l'última sessió mentre la resta de borses europees cotitza sense moviments amplis.

Al mercat espanyol, Inditex arrenca la sessió prèvia als seus resultats en negatiu i retrocedeix un 0,4%. El gegant tèxtil espanyol presenta els resultats del seu primer semestre fiscal aquest dimecres i s'espera que mostrin unes xifres rècord de benefici. Les accions porten una escalada imparable des de 2008 i s'acosten ja als seus màxims històrics propers als 35 euros.

TOTS PENDENTS DELS BANCS CENTRALS

Els bancs centrals continuen sent el centre de totes les mirades aquest mes de setembre, encara que sembla que miren en direccions oposades. Mentre el Banc del Japó estudia afegir encara més estímuls i sorprendre els mercats amb una possible baixada a tipus més negatius, la Reserva Federal dels EUA (Fed) segueix pendent de fer el pas cap a una pujada de tipus aquest any.

A les borses asiàtiques, els principals índexs han tancat amb lleugeres caigudes, a excepció de Corea, que puja un 0,43%. Els mercats amb prou feines s'han mogut, i sembla que es guarden la volatilitat per a les decisions del Banc del Japó i de la Fed d'aquest dimecres.

Al mercat energètic, el barril de petroli Brent torna a caure per sota dels 46 dòlars tot i el repunt a l'inici de l'última sessió, quan les declaracions procedents del president de Veneçuela asseguraven que era a prop un acord entre l'OPEC i els països externs a l'organització per limitar la sobreproducció.

En el pla macroeconòmic, a més de les reunions de política monetària, avui dimarts s'ha publicat l'índex de preus de producció a Alemanya, que ha mostrat una caiguda del 0,1% a l'agost, mentre els inversors esperaven que pugés. D'altra banda, a Espanya hi haurà subhasta de lletres del Tresor a 3 mesos i finalment, als EUA, es publiquen permisos de construcció, i inicis d'habitatges.

Últimas noticias