Les borses es mouen al ritme del cru: caigudes després d'un acord decebedor entre l'Aràbia Saudita i Rússia
El Nikkei ha registrat aquest dimarts lleugeres pujades mentre que el Xangai suma un 3% a dalt
- Wall Street vuelve a cotizar tras el festivo de este lunes
- Draghi apuntaló este lunes las subidas con las alusiones a una mayor flexibilización de la política monetaria
- En castellano: Las bolsas se mueven al son del crudo: caídas tras un acuerdo decepcionante entre Arabia Saudí y Rusia
Actualitzat : 12:24
L'IBEX cotitza en negatiu a aquestes hores, amb caigudes del 0,8%, fins als 8.112 punts. A la resta de borses europees, també descensos en aquests moments, encara que més moderats. La retallada dels guanys en el cru, que pujava un 5% i ara 'només' suma un 2% a dalt, està penalitzant els mercats de renda variable. Finalment, l'Aràbia Saudita i Rússia han arribat a un acord per congelar la producció, en lloc de reduir-la, i això no ha sentat gaire bé.
A Àsia, han continuat les alces aquest dimarts, encara que molt més moderades al Japó.
La Xina, per la seva banda, puja un 3% després d'iniciar la setmana amb descensos moderats després de cinc sessions tancada per festivitat.
Les cròniques atribueixen les últimes pujades a les borses a les paraules de Mario Draghi, que aquest dilluns va consolidar les pujades amb les al·lusions a una major flexibilització de la política monetària.
El president del BCE va dir que està "llest per part seva" i per fer "la zona euro més resistent", en al·lusió a les noves mesures que espera el mercat "com aigua de maig" i que podrien arribar ja al març.
No obstant això, no tots els analistes estan convençuts que els bancs centrals tinguin molt més marge de maniobra, sobretot perquè molts dels factors que hi ha al darrere de la recent volatilitat en la renda variable segueixen sent els mateixos.
"Els factors que han impulsat les fortes caigudes les últimes setmanes no han canviat, i els mercats són cada vegada més escèptics sobre la capacitat dels bancs centrals per fer una altra cosa que fingir o pensar de manera 'creativa' respecte de la seva política monetària", assenyala Michael Hewson, analista de CMC Markets, en una nota recollida per CNBC.
CLAUS DEL DIA
Espanya: el Tresor col·loca en la subhasta 5.720 milions, però deixa d'oferir tipus negatius per les lletres a 12 mesos.
Regne Unit: la inflació de Regne Unit aconsegueix el seu nivell més alt en 12 mesos pels preus dels carburants.
Alemanya: l'enquesta ZEW d'Alemanya es desploma al febrer i apunta a un desacceleració de la locomotora europea.
Estats Units: enquesta manufacturera de Nova York febrer (14.30 h); índex NAHB del mercat d'habitatges del mes de febrer (16.00 h); emissió de bons a 3 i 6 mesos (17.30 h); flux net de capital total del mes de desembre (22.00 h).
EMPRESES
Europa: Enagás anuncia una millora de l'1,5% del seu benefici. Publiquen resultats Orange i Air Liquide.
ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX, PER CÉSAR NUEZ
L'IBEX-35 va començar aquest dilluns la setmana com va acabar l'anterior, amb importants pujades que van ser del 3,26% en tancament. En només dos dies el nostre selectiu recupera un 5,6%, si bé va acabar el dia just al voltant de la resistència dels 8.249 punts. Si aconsegueix superar aquest nivell de preus podríem veure una continuació de les pujades fins al nivell dels 8.600 punts. Malgrat les pujades hem de tenir en compte que el seu aspecte tècnic segueix sent molt complicat i que el més normal és que acabem veient un atac al suport dels 7.500 punts.