Les borses d'Àsia tornen a pujar amb força: la Xina estudia injectar capital a la banca

El Govern xinès valora una injecció d'un bilió de iuans (142.000 milions de dòlars)

Per

Bolsamania | 26 set, 2024

Les borses asiàtiques tornen a pujar amb força aquest dijous, després que Bloomberg hagi publicat que el govern xinès estudia injectar 142.000 milions de dòlars (1 bilió de iuans) als seus bancs estatals per impulsar la concessió de crèdit i estimular l'economia.

El Nikkei japonès i el Kospi sud-coreà han pujat a prop del 3%, mentre que el Hang Seng de Hong Kong s'ha disparat un 4% i el Shanghai Composite ha pujat un 3,6%. I l'ASX australià ha repuntat gairebé un 1%.

La injecció de capital que estudia el govern xinès procedirà principalment de l'emissió de nous bons sobirans especials. Tot i que la notícia encara no ha estat confirmada de manera oficial i els detalls encara no se n'han ultimat, per la qual cosa estan subjectes a canvis.

Es tracta de la primera vegada des de la crisi financera mundial del 2008 que Pequín injecta capital als seus grans bancs, en un moment especialment complicat per a la seva economia.

La notícia es coneix just després dels importants estímuls monetaris anunciats aquesta setmana pel Banc Popular de la Xina (PBoC, per les sigles en anglès), i que han provocat un ral·li alcista a les borses, especialment a les del gegant asiàtic.

Els experts de Bankinter afirmen que aquesta possible injecció de capital "s'inclou dins de la bateria de mesures que aquesta setmana ha anat presentant el govern i el PBoC per estimular l'economia xinesa davant la debilitat del consum i el sector immobiliari".

"L'objectiu és assolir un creixement el 2024 al voltant del 5%. En paral·lel, després de la reunió mensual del Politburó (màxim òrgan de govern format per 24 persones), Xi Jinping i altres membres van reforçar el missatge de suport a l'economia xinesa amb retallades de tipus contundents, més despesa pública i estabilització del mercat immobiliari", afegeixen.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, Wall Street va tancar amb signe mixt. El Nasdaq va aconseguir tancar lleugerament en positiu gràcies sobretot al bon comportament d'Nvidia, però el Dow Jones va caure un 0,7% i va recular des de màxims històrics.

Els índexs anticipen una obertura positiva, liderats novament pel futur del Nasdaq, gràcies als forts guanys que anticipa Micron Technology després de publicar ahir a la nit els seus resultats trimestrals, i que també han afavorit les accions tecnològiques a Àsia.

Finalment, el petroli Brent cau un 0,9% (72,78 dòlars), l'euro s'aprecia un 0,13% (1,1147 dòlars) i l'unça d'or es manté a màxims històrics (2.685 dòlars). A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja al 3,785% i el bitcoin avança un 0,5% (63.530 dòlars).

Últimas noticias