Les borses d'Àsia tanquen mixtes després de les actes de la Fed

La Reserva Federal no dona indicis de retallar els tipus

Per

Bolsamania | 22 nov, 2023

Les borses de la regió Àsia-Pacífic han acabat aquest dimecres amb signe mixt, i ho han fet després que les actes de la Reserva Federal (Fed) no mostressin cap indici de retallades de tipus. De fet, el banc central nord-americà ha deixat clar que hi haurà tipus "restrictius" fins que la inflació no caigui més.

"En discutir les perspectives de política, els participants han continuat jutjant que era fonamental que la postura de la política monetària es mantingués prou restrictiva per tornar la inflació a l'objectiu del 2% del Comitè amb el temps", han apuntat les actes. El tipus dinterès dels fons federals se situa actualment entre el 5,25% i el 5,5%.

El Nikkei 225 del Japó ha aconseguit recuperar-se després de dos dies consecutius de pèrdues, i ha tancat amb pujades del 0,29% fins als 33.451,83 punts, mentre que el Topix ha guanyat un 0,44% i ha acabat als 2.378,19 sencers.

Ho han fet després que el govern nipó hagi dit que espera que l'economia es recuperi, però a un ritme moderat. Els riscos per al creixement del Japó són una desacceleració econòmica mundial enmig dels cicles d'ajust de la política monetària i les perspectives minvants d'una recuperació més ràpida a la Xina.

"El Govern accelerarà per transformar lʻeconomia dʻuna economia de reducció de costos que ha estat vigent durant 30 anys a una economia orientada al creixement, impulsada per augments salarials sostinguts i una inversió activa", ha dit en un comunicat.

Per part seva, el Kospi de Corea del Sud ha registrat pujades molt lleus, sumant el seu tercer dia en positiu i tancant als 2.511,7 punts. Per contra, el Kosdaq ha perdut un 0,29%, i ha acabat el dia als 814,61 punts.

L'índex Hang Seng de Hong Kong ha caigut un 0,07%, mentre que l'índex CSI 300 de la Xina ha deixat un 0,52%.

A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha baixat marginalment, revertint els guanys anteriors i tancant als 7.073,4 punts.

A Singapur, aquest dimecres també s'ha conegut la dada del Producte Interior Brut (PIB), que va créixer un 1,1% interanual al tercer trimestre, superant les estimacions anticipades del 0,7% i per sobre del creixement del 0,5 % observat al segon trimestre.

Després d'això, el Ministeri de Comerç i Indústria de Singapur ha revisat el pronòstic de creixement del PIB per a Singapur "al voltant de l'1%" per al 2023, des del 0,5%-1,5% anterior.

Últimas noticias