Les borses d'Àsia reboten després del respir donat pels bons i el petroli

El Nikkei japonès ha estat l'índex més alcista

Per

Bolsamania | 05 oct, 2023

Les borses d'Àsia reboten aquest dijous després del tancament alcista de Wall Street, que va ser motivat per un fort descens del preu del petroli i una caiguda generalitzada en el rendiment dels bons.

Una dada d'ocupació feble als Estats Units de la consultora ADP va ser suficient per provocar un rebot de les borses i una relaxació del mercat de bons, que s'havia vist molt pressionat durant els últims dies per la previsió de tipus d'interès més alts durant més temps per part dels bancs centrals.

L'índex Nikkei japonès puja un 1,8% i lidera les compres a la regió, després que el Banc del Japó hagi comprat gairebé 13.000 milions de dòlars en bons per contenir l'augment dels rendiments del deute japonès i també per intentar aturar la depreciació del ien.

Per la seva banda, els guanys en altres índexs, com l'ASX australià, el Kospi sud-coreà o el Hang Seng de Hong Kong, són molt més moderats. Les borses de la Xina continental romandran tancades fins dilluns, a causa de la festivitat de la Setmana Daurada a la Xina.

En altres mercats, el petroli rebota després dels forts descensos de dimecres. El cru Brent avança un 0,7%, fins als 86,47 dòlars. A més, l'euro s'aprecia lleugerament un 0,02% (1,0505 dólars) i el rendiment del bo nord-americà a 10 anys se situa al 4,74%, després de marcar màxims des del 2007 al 4,88% durant la sessió anterior.

Últimas noticias