Les borses asiàtiques tanquen amb caigudes mentre s'estén la variant Delta
Sydney ha aplicat un tancament total de dues setmanes a causa de l'augment dels casos
Actualitzat : 09:48
NIKKEI 225
00:00 23/12/24
|
|
|
Els índexs d'Àsia-Pacífic han estès aquest dimarts les caigudes que es van veure durant la passada jornada, encara que en aquest cas són més voluminoses (del 0,8% de mitjana). Això, malgrat les pujades d'ahir a Wall Street, amb l'S&P i el Nasdaq marcant nous màxims, i mentre augmenta la por a mesura que es propaga la variant Delta de la Covid.
El Shanghai de la Xina ha baixat un 0,77% mentre que el Shenzhen s'ha deixat un 0,97%. L'índex Hang Seng de Hong Kong ha cedit un 0,88%.
El Nikkei 225 ha caigut un 0,8%, mentre que l'índex Topix ha perdut un 0,95%. El Kospi de Corea de Sud també ha baixat un 0,52%.
A Austràlia, l'S&P/ASX 200 s'ha deixat un 0,31%.
"Per desgràcia, no és només un problema europeu, ja que la variant Delta comença a estendre's també per Àsia. A Austràlia, Sydney ha aplicat un tancament total de dues setmanes a causa de l'augment dels casos de Delta. Amb tan poca població vacunada, és molt probable que això es prolongui i és poc probable que les fronteres es reobrin ràpidament. Hong Kong també va anunciar que vetarà a tots els viatgers del Regne Unit a partir de dijous d'aquesta setmana en un intent de mantenir la variant de Delta fora", subratlla Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets a Londres.
D'altra banda, el Banc Mundial ha elevat la seva previsió de creixement de la Xina per a aquest any al 8,5% enfront de la seva predicció d'abril del 8,1%. L'organisme, amb seu a Washington, va dir que per a una recuperació completa és necessari avançar en la vacunació contra el coronavirus.
Finalment, cal destacar que els operadors estan atents a les dades sobre l'ocupació als EUA que es publicaran divendres per veure si el mercat laboral "comença a mostrar senyals inicials d'escalfament" després que la Reserva Federal digués que podria avançar la data prevista per apujar els tipus d'interès, apunta Anderson Alves, expert d'ActivTrades.