L'efecte de l'informe d'ocupació s'acaba i Europa obre amb dubtes

La desacceleració xinesa preocupa els mecats i frena l'optimisme creat divendres

Per

Bolsamania | 09 ago, 2016

Actualitzat : 09:18

Obertura en negatiu de les borses europees després de les moderades dades d'inflació a la Xina. Continuen així amb el camí marcat per les borses nord-americanes, que van tancar la primera sessió de la setmana en negatiu. L'IBEX comença la sessió amb lleugeres caigudes, però manté els 8.500 punts.

Al mercat espanyol destaca la situació d'OHL, que després de les caigudes dels últims dies, la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) confirma que els inversors baixistes han incrementat amb força la seva presència al capital de la constructora. La seva ombra en OHL no era tan allargada des de finals de 2015.

Un altre valor a seguir és Gamesa, que després de revaloritzar-se al voltant d'un 2.000% els últims quatre anys, podria arribar als 20 euros per acció. L'empresa fabricant d'aerogeneradors ha presentat per al primer semestre de 2016 un benefici net de 138 milions d'euros, un 41,7% més que el 2015.

El president de l'OPEP comentava dilluns que espera una pujada del preu del petroli en la part final de l'any

Al mercat del petroli, el president de l'OPEP, l'Organització dels Països Exportadors de Petroli (OPEC, per les sigles en anglès), comentava dilluns que espera una pujada del preu del petroli en la part final d'any, ja que creu que hi haurà un "augment de la demanda" de cru durant el "tercer i quart trimestre del 2016". Això ha impulsat als preus del barril Brent, que cotitza per sobre dels 45 dòlars.

FRE AL COMERÇ EXTERIOR

A Àsia, els mercats acaben la sessió amb pujades moderades després de les discretes dades d'inflació a la Xina. Les accions continuen així el camí marcat el dilluns, tot i la mala dada sobre comerç exterior, on les exportacions van caure un 4,4% en la seva valoració en dòlars. La inflació en taxa interanual, que ha estat de l’1,8%, no han afectat de manera significativa les borses. Aquesta xifra ha estat en línia amb les expectatives, mentre que els preus al productor van caure un 1,7% interanual, segons ha informat Reuters, tres dècimes menys del que s'esperava.

Les dades de comerç exterior han estat pr sota del que s'esperava a Alemanya.

Des del punt de vista macroeconòmic, les dades de comerç exterior han estat per sota del que s'esperava a Alemanya. El major exportador europeu ha presentat un superàvit comercial de 21.700 milions d'euros, per sota dels 22.400 que esperava el mercat, segons Reuters. D'altra banda, al Regne Unit hi haurà dades sobre producció manufacturera i balança comercial, que llançarà llum sobre l'evolució de l'economia britànica després del Brexit. Als EUA es publiquen informes sobre productivitat i costos laborals.

Últimas noticias