Les borses mundials entren en territori de correcció i "poden caure fins un 20%"

"El bany de sang als mercats continua", augura l'analista Neil Wilson per a les pròximes sessions

Per

Bolsamania | 28 feb, 2020

El bany de sang continua”. Així de clar ho té l'analista Neil Wilson. Les bosses mundials han entrat ja en territori de correcció i, a partir d'aquí, “poden caure un 20% més”, augura. I és que el mercat està ràpidament descomptant el pitjor dels escenaris provocats pel coronavirus. La cosa no pinta gens bé.

En el cas de l'Ibex, el selectiu espanyol es deixa un altre 3% aquest divendres i va camí de tancar la seva pitjor setmana des de 2011 (-12%). L'analista de Bolsamanía, César Nuez, reconeix que ens trobem davant una setmana negra per a l'índex que, "a mesura que han anat passant els dies, ha anat fent pols els suports que s'ha trobat al seu pas".

El dimarts perdia el suport dels 9.357 punts i després de perforar els 9.100 punts intradia el dimecres, al tancament de sessió el dijous confirmava que els abandonava. La forta obertura a la baixa d'aquest divendres "ha fet que obrís per sota del suport dels 8.850 punts", destaca.

De cara al futur, "el següent nivell de demanda es troba als 8.400 punts, preus que podria assolir tranquil·lament, tal com està el mercat, durant les pròximes jornades". Això sí, el nivell clau es troba una mica més avall, concretament als 8.286 punts, de manera que si es confirmés la pèrdua d'aquest nivell de preus, "podríem veure una davallada del selectiu espanyol fins al nivell dels 7.579 punts, mínims de 2016". Nuez sospesa que "només veuríem un senyal de fortalesa a l'Ibex 35 amb la superació de la resistència dels 9.100 punts, preus més d'un 5% per sobre dels actuals".

Gráfico del Ibex 35.

“Si vols comprar durant aquest període de caigudes, has de fer-ho estant preparat per rebre un cop al cap d'un instant”, assegura Wilson. El que crida més l'atenció és la rapidesa amb què hem passat d'un escenari a un altre, i és que fa tan sols una setmana les borses cotitzaven a màxims històrics, almenys a Wall Street.

Dins dels índexs estatunidencs, les caigudes del 4,4% del S&P 500 registrades aquest dijous van ser les pitjors registrades per aquest selectiu en els nou darrers anys. A l'Àsia, la cosa no té un aspecte gaire millor, i totes les seves borses, liderades pel Nikkei, han entrat també en territori de correcció aquesta setmana.

Tornant al Vell Continent, els seus parquets es deixen un 3% de mitjana i encaren així un cap de setmana dur, i també un final de mes dur. “Ningú no vol córrer riscos abans del cap de setmana, quan la situació del coronavirus és tan incerta”, apunta Wilson. Els bons segueixen de ral·li, i la rendibilitat del Tresor a 10 anys és ja del 1,22%. Els mercats “descompten ja més de tres rebaixes de tipus de la Fed per a enguany” i el VIX, conegut popularment com a índex de la por, s'ha disparat fins als 39 punts, màxims de 2011.

Últimas noticias