Lagarde: "No estem pausant les pujades de tipus, encara queda camí per recórrer"

"Continuarem amb aquest cicle d'alces de tipus", ha afegit la banquera central

Per

Bolsamania | 04 mai, 2023

"No estem pausant les pujades de tipus, encara queda camí per recórrer". Així de clara ha estat Christine Lagarde, presidenta del Banc Central Europea (BCE), quan li han preguntat sobre el futur camí de la política monetària a la zona euro.

Tot i que l'organisme monetari ha moderat la pujada en els tipus d'interès fins a 25 punts bàsics des dels 50 punts bàsics anteriors, la banquera central francesa ha estat contundent sobre la possibilitat d'una pausa al cicle d'enduriment monetari.

"Hem recorregut un llarg camí durant els darrers nou mesos, però encara queda camí per cobrir. Continuarem amb aquest cicle d'alces de tipus", ha afegit.

La màxima autoritat monetària europea ha suavitzat les anteriors alces en els interessos, que van ser de 50 punts bàsics el juliol de l'any passat, de 75 punts bàsics a l'octubre i al setembre; i van baixar a 50 punts bàsics al febrer i al març d'aquest any. En total, el BCE ha dut a terme la setena pujada dels tipus, per situar-los a màxims des de l'octubre del 2008.

"La nostra política monetària continuarà depenent de les dades, en particular de les relacionades amb la inflació. I els riscos per a la inflació romanen a l'alça", ha conclòs Lagarde, que ha esmentat entre altres coses els elevats marges empresarials, les pressions salarials i la fortalesa de l'activitat al sector serveis de la zona euro.

Últimas noticias