La Xina duplicarà la quota de préstecs a projectes immobiliaris no finalitzats

El Govern anuncia noves mesures que no han convençut els inversors

Per

Bolsamania | 17 oct, 2024

La Xina ha anunciat aquest dijous que duplicarà la quota de préstecs als projectes immobiliaris no finalitzats, fins als 4 bilions de iuans (562.000 milions de dòlars), per frenar la crisi del sector.

El ministre d'Habitatge, Ni Hong, ha explicat les mesures del Govern, que s'han situat per sota del previst i estan provocant caigudes en les empreses immobiliàries que cotitzen a la borsa.

"Els inversors estaven observant de prop, n'esperant passos detallats i viables, una cosa concreta a què aferrar-se. Però a mesura que avançava la sessió informativa, ha quedat clar: els operadors no estaven entusiasmats", explica Stephen Innes, gestor d'SPI Asset Management.

Una altra mesura anunciada és que la reurbanització de les ciutats també cobrarà impuls, i un milió d''aldees urbanes' s'inclouran en aquests plans.

"Siguem honestos. El problema immobiliari de la Xina no és una cosa que es pugui arreglar amb uns quants discursos i mesures a mitges. És una bomba de rellotgeria que trigarà anys, potser fins i tot dècades, a desactivar-se. No importa quants diners o esforços li dediquin, aquest problema no desapareixerà aviat", afegeix aquest expert.

D'altra banda, s'espera que les taxes d'interès de les hipoteques existents caiguin de mitjana mig punt percentual, beneficiant 50 milions de llars i 150 milions de residents, segons ha comentat Tao Ling, vicegovernador del banc central, a la mateixa conferència de premsa.

En opinió de Stephen Innes, “la pressió és alta, i mentre Pequín segueix intentant estabilitzar el vaixell, el mercat no n'està convençut. Les autoritats xineses estan jugant a llarg termini, tractant de mantenir els inversors centrats en el panorama general: múltiples mesures d'estímul distribuïdes en el temps, amb una mica de suport subtil de les institucions recolzades per l'estat”.

A més, conclou Innes, "el president Xi Jinping ha fet sonar l'alarma, reunint els funcionaris perquè facin tot el possible durant l'últim trimestre per complir amb aquest cobejat objectiu de creixement del 5%, instant tots a 'implementar conscientment' les polítiques econòmiques existents".

Últimas noticias