La tensió a la Península de Corea llasta de nou els mercats a Àsia

Washington i Seül han començat aquest dilluns les seves maniobres militars al territori

Per

Bolsamania | 21 ago, 2017

Actualitzat : 11:39

Aquest dilluns s'han iniciat les maniobres militars conjuntes entre Estats Units i Corea del Sud. Una estratègia que no faran més que "tirar més llenya al foc", segons indica el Govern de Corea del Nord a través de la cadena de notícies estatal NHK. Un nou capítol de tensió a la Península que ha tornat a llastar les borses asiàtiques.

Washington i Seül, els exèrcits dels quals protagonitzen tots els anys per aquestes dates maniobres conjuntes, que aquesta vegada tindran una durada de deu dies, fins al 31 d'agost, asseguren que les seves activitats militars són "de naturalesa defensiva". La tensió al territori torna aquesta setmana després que el règim de Corea del Nord amenacés d’enviar un dels seus míssils contra l'illa de Guam.

A Corea del Sud, el Kospi va respondre a aquestes maniobres militars amb pèrdues del 0,12% i recula fins als 2.356 punts. El Nikkei no aconsegueix remuntar el vol. L'índex de referència del Japó se situava als seus nivells més baixos en més de tres mesos i mig durant la sessió. Aquest dilluns la seva caiguda ha estat del 0,4% i se situa als 19.393 punts. Les pujades de les accions vinculades amb el petroli van ser llastades per la suavitat dels fabricants d'automòbils, finances i noms tecnològics.

Per la seva banda, els mercats a la Xina responen amb guanys als moviments militars de Seül i Washington. L'índex Hang Seng de Hong Kong va guanyar un 0,40%. Per la seva banda, al continent, el Compost de Xangai va avançar un 0,38% i el Compost de Shenzhen va pujar un 0,56%. A Austràlia, l’ASX 200 retrocedeix un 0,37%, afectat per les companyies de salut i telecomunicacions.

Últimas noticias