La SEC vol reforçar els mercats i frenar l'ús d'informació privilegiada

La Comissió del Mercat de Valors dels EUA ha publicat diverses propostes

Per

Bolsamania | 16 des, 2021

La SEC nord-americana (Securities and Exchange Commission) ha proposat regles més estrictes per garantir que els directors executius i altres peixos grossos corporatius no violin les lleis sobre trànsit d'informació privilegiada, després que les vendes d'accions d'executius continuïn assolint nivells rècord als darrers dies de 2021.

L'objectiu d'aquestes regles seria crear un "entorn segur" perquè executius i empreses negociïn el seu propi capital com a part dels plans de gestió de cartera anunciats prèviament. En declarar per endavant quan i com planegen negociar, els executius es protegeixen de acusacions futures d'abús d'informació privilegiada.

Entre les mesures que estudia la SEC hi ha fixar un període de reflexió de 120 dies per als funcionaris i directors de l'empresa per a qualsevol pla de gestió de cartera.

Possiblement les noves regles també afectaran els funcionaris de la Reserva Federal dels EUA (Fed). De fet, es tractaria d'un dels moviments més ambiciosos de la SEC en dècades, arribant a sorprendre fins i tot els executius de Wall Street pel seu abast.

Últimas noticias