La reunió de la Fed va ser "bastant 'dovish'" per al mercat i "millor del que molts temien"

El banc central va reiterar la previsió de tres retallades de tipus per al 2024

Per

Bolsamania | 21 mar, 2024

Actualitzat : 12:49

Ipek Ozkardeskaya, analista de Swissquote, qualifica el resultat de la reunió de la Reserva Federal com a "bastant dovish" per al mercat i "millor del que molts temien".

"La Reserva Federal va deixar les taxes d'interès sense canvis com estava planejat, però el president Jerome Powell va repetir que les retallades de taxes començaran 'en algun moment d'aquest any' i que seria apropiat desaccelerar el ritme del QT 'bastant aviat'", destaca aquesta experta.

També remarca que la Fed va reiterar la seva previsió de tres retallades de tipus el 2024 al diagrama de punts. "La decisió de la Fed d'ahir va ser un gran alleujament per al mercat, on regnava el temor que es tornés agressiva. La probabilitat d'una retallada de tipus al juny va superar el 75% després de la reunió, des del voltant del 60% dilluns", conclou Ipek Ozkardeskaya.

ELS DOS FACTORS DETERMINANTS

En una línia similar, els experts de Link Gestión destaquen com a factors determinants "per entendre la positiva reacció dels bons i de les borses" que "els membres de la Fed, al seu diagrama de punts, van mantenir les tres baixades de 25 punts bàsics el 2024 que havien reflectit al desembre".

Aquests analistes afegeixen que "hi havia cert temor que la Fed no només retardés la data de l'inici del procés de baixades de tipus -juny continua sent la data més probable-, sinó que també en reduís l'import".

"Per últim", destaquen que "Powell, encara que no va elaborar gaire respecte d'això, sí que va dir que la Fed estava començant a plantejar-se començar a desaccelerar el ritme al qual està reduint el seu balanç, cosa que farà que les condicions financeres a futur siguin menys restrictives".

LA FED SEGUEIX ENCAMINADA A RECORTAR TIPUS

"La Reserva Federal segueix encaminada cap a l'estabilitat de preus (i, en conseqüència, cap a les retallades de tipus), malgrat els 'alts i baixos' observats a les dades d'inflació a principis del 2024. Powell va triar les seves paraules amb compte per evitar semblar massa optimista sobre la inflació, però també va deixar clar que, a mesura que la política monetària continua sent restrictiva i l'oferta laboral es recupera, encara s'entreveu una desinflació més gran".

És la visió de mercat dels analistes de Danske Bank. "El diagrama de punts segueix indicant tres retallades de tipus, en línia amb la nostra previsió. No obstant, hi va haver un lleuger ajustament agressiu, ja que ara només un participant va veure la Fed retallar les taxes més de tres vegades el 2024 (enfront de les quatre al desembre)”, indiquen sobre les projeccions del banc central respecte als interessos.

A més, afegeixen que les projeccions del 2025 i 2026 es van ajustar a l'alça en 25 punts bàsics, cosa que reflecteix una perspectiva de creixement més positiva. Ara es preveu que el PIB creixerà un 2,1% el 2024 (des d'un 1,4%) i un 2,0% el 2025-2026 (des d'un 1,8% i un 1,9%)”.

"En comparació amb les projeccions de desembre", valoren, "els membres de la Fed van considerar que els riscos per al creixement s'havien tornat més equilibrats (anteriorment inclinats a la baixa), mentre que el risc d'una taxa d'atur superior a la esperada semblava disminuir. Una proporció lleugerament més gran de participants va informar que els riscos d'inflació subjacent estaven inclinats a l'alça".

"Curiosament", valorava, "la projecció de tipus a llarg termini es va revisar a l'alça fins al 2,6% (des del 2,5%). En el passat hem discutit la ràpida recuperació de la força laboral estrangera, un creixement més ràpid de la productivitat i una política fiscal persistentment expansiva com a possibles impulsors d'un creixement potencial més ràpid, cosa que podria implicar que la taxa d'interès neutral també sigui més alta”.

D'altra banda, destaquen que "Powell va proporcionar només alguns detalls sobre els plans a curt termini per a l'enduriment quantitatiu (QT)", pel que fa a la reducció del balanç del banc central.

Segons afirmen, "el seu objectiu era preparar el mercat per a una desacceleració en el ritme de liquidació de les tinences de bons del Tresor "bastant aviat", però també va suggerir que posar fi completament al QT no estarà a les cartes a curt termini" . Segons la seva opinió, "la Reserva Federal continuarà reduint el balanç almenys fins a finals d'aquest any".

Últimas noticias