La Policia detén sis activistes pro-palestins que planejaven atacar la Borsa de Londres

Pretenien impedir que la London Stock Exchange obrís aquest dilluns

Per

Bolsamania | 15 gen, 2024

Actualitzat : 09:30

La policia del Regne Unit va comunicar aquest diumenge l'arrest de sis persones en relació amb un pla per atacar la Borsa de Valors de Londres (London Stock Exchange, LSE).

Segons el comunicat de la Policia Metropolitana, activistes del grup Palestine Action presumptament planejaven causar danys a la Borsa de Londres, "encadenant-se" en un intent per evitar que l'edifici obrís per operar aquest dilluns al matí.

La Policia Metropolitana va iniciar les investigacions després de rebre informació del diari Daily Express divendres, segons va indicar el comunicat.

Durant les primeres hores de diumenge, 14 de gener, els oficials de la Policia Metropolitana, juntament amb col·legues de la Policia de Merseyside, van detenir un home de 31 anys a Liverpool sota sospita de conspiració per causar dany criminal.

Cinc persones més, totes presumptament parteixen del mateix complot, van ser detingudes més tard diumenge pel mateix delicte.

Una dona de 29 anys va ser detinguda a Albert Road, Brent, i un home de 23 anys va ser arrestat a Voss Street, Tower Hamlets. Dues dones, de 28 i 26 anys, van ser detingudes a Liverpool. Un home de 27 anys va resultar detingut a Brighton.

"Aquests són detinguts significatius. Creiem que aquest grup estava llest per dur a terme una maniobra disruptiva i perjudicial que podria haver tingut serioses implicacions si s'hagués dut a terme amb èxit", va declarar la superintendent detectiu Sian Thomas. "Com que se'ns va proporcionar el material divendres a la tarda, teníem temps limitat per actuar".

"Conscients del suggeriment que això és una part d'una setmana d'acció planificada, estem en contacte amb la Policia de la Ciutat de Londres, així com amb altres forces a tot el Regne Unit, per assegurar-nos que es disposin de recursos adequats per fer front a qualsevol interrupció durant els propers dies", va afegir.

Últimas noticias