La JUR permetrà un accés parcial a l'informe de Deloitte sobre Popular
El Panell de Recurs de la JUR estima parcialment un recurs presentat per Aeris Invest per accedir a documents relacionats amb la resolució de l'entitat
- El Panell de Recurs no precisa quines parts hauran de seguir sent confidencials
- Brussel·les proposa estendre el mandat de König al capdavant de la JUR fins al 2022
- En castellano: La JUR permitirá un acceso parcial al informe de Deloitte sobre Popular
La Junta Única de Resolució (JUR) permetrà a Aeris Invest, el braç inversor de la família Luksic, l'accés parcial a l'informe de Deloitte i a altres documents relacionats amb la resolució de Popular.
En concret, el Panell de Recurs de la JUR ha estimat un recurs presentat per Aeris Invest, que ha estat representat per Roca Junyent, en el qual se sol·licitava accés a l'informe de Deloitte i altres documents, petició que ha estat concedida parcialment, ja que algunes parts hauran de seguir sent confidencials.
El Panell de Recurs no precisa quines parts hauran de seguir sent confidencials
El Panell de Recurs no precisa quines parts hauran de seguir sent confidencials, tot i que aquest accés parcial permetrà conèixer nombroses dades, informacions i prediccions de l'informe elaborat per Deloitte, incloent-hi les seves conclusions i els rangs econòmics de la seva valoració.
En qualsevol cas, l'organisme que presideix Elke König, que està citada al Congrés dels Diputats el proper 11 de desembre, haurà d'aportar una nova versió dels documents en què només podrà ometre informació veritablement confidencial, segons ha informat Aeris Invest, que va perdre 113 milions d'euros amb la resolució de Popular.
El grup xilè, que comptava amb una participació del 3,45% de Popular en el moment de la seva resolució, indica, a més, que la JUR haurà de fonamentar tota censura de dades que dugui a terme, i explicar per què hauria de guardar-se la confidencialitat d’aquestes dades.
"A partir d'ara, la JUR ha de concedir l'accés a dades, fins al moment desconegudes, que obren la porta a una defensa molt més sòlida"
"Tot i que la decisió del Panell de Recurs és recurrible, l'avanç que suposa una important fita ja que, a partir d'ara, la JUR ha de concedir l'accés a dades, fins al moment desconegudes, que obren la porta a una defensa molt més sòlida", afegeix el grup.
Des de la decisió de la resolució de Popular el passat 7 de juny, s'han presentat més de 40 recursos de diversa naturalesa davant el Panell de la JUR. En almenys 34 d'ells, l'òrgan no s'ha pronunciat sobre el fons i no els ha admès a l'entendre que estaven formulats incorrectament, o que tenien per objecte qüestions que no eren de la seva competència.
A l'agost, la Comissió Europea va negar a alguns despatxos l'accés a les versions confidencials dels informes elaborats pel Banc Central Europeu (BCE) i per la JUR en relació amb Popular, així com a la feina de valoració realitzat per Deloitte.
Brussel·les entenia que la seva publicació podria comprometre l'estabilitat financera de la Unió Europea i danyar els interessos comercials de Santander i dels seus accionistes, ja que aquests documents contenen informació sobre la posició de Banc Popular al mercat, així com dades sobre els seus actius i obligacions.
"La divulgació pública d'aquesta informació, en aquest moment, podria perjudicar la protecció dels legítims interessos comercials de Banc Santander en relació a la seva posició competitiva al mercat bancari", va assegurar la Comissió Europea a finals d'agost.
Bruselas vol estendre fins al 2022 el mandat de l'alemanya Elke König a la JUR
ESTENDRE EL MANDAT DE KÖNIG
Aquest dimecres s'ha conegut, a més, que la Comissió Europea ha proposat estendre durant cinc anys, fins al 2022, el mandat de l'alemanya Elke König com a presidenta de la JUR.
König va ser nomenada presidenta de la institució quan es va posar en marxa aquest organisme, al final de 2014, per un període de tres anys que finalitza el 24 de desembre de 2017, segons ha explicat en un comunicat l'executiu comunitari.
En qualsevol cas, aquesta proposta de Brussel·les ha de rebre ara el vistiplau del Parlament Europeu, abans que el Consell de la UE, la institució comunitària que representa els Estats membres, adopti finalment la decisió formal d'estendre el seu mandat.