La junta de governadors de la Fed es reuneix a porta tancada aquest dilluns

Per tractar la revisió i la determinació dels tipus d'interès de bestreta i descompte

Per

Bolsamania | 13 mar, 2023

La junta de governadors de la Reserva Federal (Fed) es reuneix aquest dilluns a porta tancada a Washington seguint els “procediments accelerats” del banc central per tractar la revisió i la determinació dels tipus d'interès de bestreta i descompte que aplicarà la institució.

La taxa de descompte és el tipus d'interès que es cobra als bancs comercials i altres entitats de dipòsit sobre els préstecs que reben de la línia de crèdit regional del Banc de la Reserva Federal o 'finestreta de descompte'.

Segons recull un breu comunicat de la Fed, es preveu que el conclave comenci a les 11.30 hores de Washington.

La trobada es produeix en el marc del col·lapse de Silicon Valley Bank, que ha hagut de ser rescatat pel govern dels Estats Units. En aquest sentit, els reguladors bancaris nord-americans s'han compromès a protegir plenament els diners de tots els dipositants de l'entitat i que hi tinguin accés aquest mateix dilluns.

Així mateix, la Reserva Federal ha decidit crear un nou Programa de Finançament Bancari a Termini destinat a salvaguardar les institucions afectades per la inestabilitat del mercat a causa de la fallida de l'SVB. En aquest programa, oferirà préstecs de fins a un any de durada contra bons del Tresor, deute d'agències i valors recolzats per hipoteques, així com altres actius qualificats com a garantia.

Els reguladors també han tancat el banc Signature Bank, un dels principals prestadors per a la indústria de les criptomonedes, en considerar-ho un “risc sistèmic” per al sistema financer dels Estats Units.

Després d'aquests esdeveniments, nombrosos analistes pronostiquen que la Reserva Federal (Fed) donarà un cop de volant en la seva política monetària. Diversos experts destaquen que la Fed ha apujat els tipus massa ràpid i creuen que no cometrà la gosadia de trepitjar l'accelerador aquest mes després de totes aquestes turbulències.

Goldman Sachs va més lluny i ha dit que no veu motius perquè la Reserva Federal dugui a terme una pujada de tipus a la reunió de la setmana que ve a causa de les “tensions recents al sector financer”. “A la llum de la tensió al sistema bancari, ja no esperem que el FOMC dugui a terme una pujada de tipus en la seva propera reunió del 22 de març”, han indicat des del banc novaiorquès.

Cal assenyalar també que els mercats no estan comprant el pla dels reguladors bancaris nord-americans, ja que el sector financer s'està desplomant aquest dilluns a banda i banda del món.

Últimas noticias