José Sevilla considera que dos anys són "suficients" perquè el FROB vengui la seva participació en Bankia

"El que ha de fer el FROB és buscar l'estratègia de sortida més adequada", indica el conseller delegat de Bankia

Per

Europa Press | 13 des, 2017

El conseller delegat de Bankia, José Sevilla, ha afirmat que els dos anys que li queden al Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) per desinvertir la seva participació en Bankia són un termini "suficient" per continuar amb una estratègia de col·locació en borsa de paquets accionarials.

"El que ha de fer el FROB és buscar l'estratègia de sortida més adequada", ha apuntat el número dos de Bankia durant la seva intervenció a la Trobada del Sector Bancari organitzat per l'IESE i EY, durant la qual el directiu ha recordat que la institució, la participació del qual en el banc ascendeix al 60,3%, té un mandat per reduir a zero la seva participació a l'entitat fins a finals de 2019.

En la seva opinió, la col·locació d'un 7% de Bankia realitzada pel FROB aquesta setmana per 818.300.000 d'euros amb una demanda "elevada" és "un símptoma de confiança al sector bancari espanyol i a l'economia espanyola". "Al mercat cal buscar una finestra que tingui el seu moment on hi hagi interès. La finestra va ser positiva, perquè la demanda que hi ha hagut per part d'inversors internacionals ha estat elevada", ha dit.

COMPLICAT CAPTURAR SINERGIES EN FUSIONS A EUROPA

D'altra banda, el directiu considera que és "complicat" encara "capturar sinergies" en fusions transfrontereres a Europa, unes operacions que el Banc Central Europeu (BCE) fomenta en els seus discursos des de fa mesos, però ha advertit que "és important no confondre els desitjos amb les realitats".

"Les diferències en termes reguladors i de requeriments manifesten el fet que capturar aquestes possibles sinergies en operacions transfrontereres a Europa encara avui sigui complicat", ha assenyalat Sevilla. Segons la seva opinió, encara hi ha "interès" a Europa en "fomentar" aquestes operacions, però "cal fer una reflexió des de l'àmbit institucional què es pot fer per fer més atractius els processos d'integració paneuropeus".

A més, ha apuntat que els canvis normatius i reguladors tenen com a conseqüència les "dificultats" per a entitats petites a l'hora d'emetre capital. "Hi ha nous requisits reguladors en termes d'emissions de capital en què no hi ha una gran discriminació entre els requeriments que es demanen a entitat grans, mitjanes o petites i està clar que també hi ha economies d'escala pel que fa a l'emissió d'instruments", ha dit.

D'altra banda, ha explicat que l'impacte de les noves tecnologies "no és particularment important" pel que fa a l'evolució de la rendibilitat", però ha apuntat que els bancs han de veure-les com "una oportunitat".

Últimas noticias