Indefinició a Wall Street durant l'última sessió del mes de maig

El Nasdaq lidera els avenços mensuals a la Borsa de Nova York amb pujades del 2,6%

Per

Bolsamania | 31 mai, 2017

Signe mixt i escàs moviment a Wall Street després de les pèrdues moderades de dimarts i els màxims històrics marcats pels índexs novaiorquesos divendres passat.

A falta del que passi durant aquesta última sessió borsària de maig, el Nasdaq acumula un saldo mensual positiu del 2,6%, seguit de l'S&P 500 que puja un 1,2% i del Dow Jones, que es revalora un 0,4% al maig.

En aquest escenari, els inversors centren la seva atenció en el preu del petroli, que torna a caure prop del 2% pels dubtes del mercat sobre l'efectivitat de la retallada de producció acordat per l'OPEP fins a març de 2018. El consens d'analistes considera que si els productors de cru no convencional segueixen augmentant la producció als EUA, la sobreoferta de petroli es mantindrà a mitjà i llarg termini. El cru West Texas cau un 2,7%, fins a 48,32 dòlars.

"La moderació de la taxa d'inflació al mes d'abril i el fort increment de les despeses personals apunten a un escenari de recuperació del creixement econòmic durant el segon trimestre, però sense pressió en els preus", afirmen els experts de Link Securities. A nivell monetari, "l'escenari de dues pujades més enguany (per part de la Fed), la primera a mitjans de juny, guanya punts respecte al més agressiu de tres pujades addicionals", afirmen.

Per la seva banda, el president de la Reserva Federal de Dallas, Robert Kaplan, ha assenyalat que els màxims de Wall Street no donen senyals preocupants d'un potencial desequilibri que pugui fer descarrilar l'economia del país, ja que es recolzen en l'evidència real de millores en els beneficis. No obstant això, Kaplan ha afirmat que "una correcció" al mercat de valors podria ser saludable per mantenir l'expansió econòmica per més temps.

No obstant això, els experts de Fidelity afirmen que la Fed només pujarà els interessos un cop més aquest any i ho farà al mes de juny. Anna Stupnytska, economista de Fidelity, afirma que "a causa de l'elevat grau d'incertesa al voltant dels plans de Trump per a l'economia nord-americana, les perspectives de reforma fiscal i inversió en infraestructures s'han dissipat per ara, si bé la reactivació del creixement per la via dels estímuls pressupostaris era una cosa que, al meu entendre, en cap cas es deixaria sentir aquest any".

Aquest dimecres, falten per publicar el PMI manufacturer de Chicago, els habitatges pendents de venda i el Llibre Beix de la Reserva Federal, que mesura l'evolució de l'activitat econòmica als EUA durant els dos últims mesos.

A nivell empresarial, la cadena de moda Michael Kors cau un 7% després de presentar resultats trimestrals que han estat mal acollits pels inversors.

En el pla tècnic, José María Rodríguez, analista tècnic de 'Bolsamanía', assenyala que el VIX, o més conegut com l'índex de la por, que es mou de manera inversa a la borsa, mostra la possibilitat d'un potencial sostre de mercat per la renda variable nord-americana.

Aquest moviment del VIX encaixa a la perfecció amb uns índexs de Wall Street, exultants, que novament cotitzen a prop de màxims de tots els temps. Encara que per si sol això no vol dir res, almenys en la mesura que els índexs de Wall Street no perforin algun suport important.

Al mercat de divises, l'euro puja un 0,14%, fins a 1,1199 dòlars i la lliura cotitza en mínims d'un mes davant la incertesa sobre la victòria de Theresa May a les eleccions del 8 de juny. Per la seva banda, l'unça d'or puja un 0,1%, fins a 1.267 dòlars, mentre la rendibilitat del bo americà a 10 anys puja lleugerament fins el 2,21%.

Últimas noticias