L'Ibex perd força al final de la sessió i tanca per sota dels 9.300
El selectiu va arribar a pujar gairebé un 1% a mitja sessió
Actualitzat : 19:22
L'Ibex (+0,42%), que va arribar a pujar gairebé un 1% a mitja sessió, s'ha desinflat en la recta final de la jornada i ha tancat aquest dimecres amb lleugeres pujades, sense aconseguir superar els 9.300 punts. El sector bancari ha estat el principal impulsor del selectiu espanyol, sobretot Santander i BBVA, abans de la reunió del Banc Central Europeu (BCE) que se celebra demà.
Noticia relacionada
A JP Morgan le 'emociona' la ralentización de China: abre oportunidades de inversiónDins del sector bancari van destacar Santander (+1,7%) i BBVA (+1,4%), que van ser el primer i tercer valor més alcista de la sessió. Entre mitjanes de tots dos es va colar Red Eléctrica, que ha tancat amb una pujada del 1,4% aconseguint recuperar bona part del perdut ahir, quan es va situar com el fanalet vermell de la sessió.
La resta de grans valors de l'Ibex van tancar amb guanys, que van ser molt suaus en el cas de Repsol (+0,1%) a pesar que S&P es va mostrar molt positiva en un informe amb la petroliera dient que "encara 2019 amb un balanç reforçat per a afrontar els riscos geopolítics".
Bona jornada també per al sector energètic després que Iberdrola (+0,35%), Naturgy (+0,55%) i la societat Enresa hagin signat un protocol d'acord per al tancament de les centrals nuclears entre 2025 i 2035, mentre que Endesa (+0,5%) ho farà, previsiblement, la setmana vinent, una vegada sigui aprovat pel seu consell d'administració de l'11 de març.
Entre els valors més baixistes de la sessió van destacar les caigudes de Grifols (-2,1%), Ence (-1,2%) i Viscofan (-1,1%).
En el Mercat Continu, hi ha hagut dos grans protagonistes per motius molt diferents. L'empresa d'enginyeria asturiana Duro Felguera (+8,8%) s'ha disparat després d'anunciar la seva victòria en el judici que li enfrontava a Samsung en la Cort Internacional de Singapur. En l'altre extrem, les accions de la cadena de supermercats DIA (-5,6%) han continuat caient en bossa i s'allunyen encara més del preu de l'opa de Fridman.
ANÀLISI TÈCNICA
"Aquest dimecres l'Ibex ha marcat un màxim en la sessió en els 9.344 punts, coincidint pràcticament amb els màxims anuals que es van aconseguir dijous passat en els 9.361 punts. Però cada vegada que s'acosta a la zona dels 9.350 com a xifra rodona est perd manxa i ens cau, de nou, per sota dels 9.300 punts. I poc més podem dir. Simplement recordar que els 9.260 punts ja no són res", explica José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía.
"I no ho són perquè s'han superat tantes vegades a l'alça i a la baixa que ja aquest nivell manca de cap rellevància. Això no vol dir que no puguem continuar pujant. De fet, continuem tenint mínims i màxims creixents i així no cau. Una altra cosa és que la sobrecompra diària segueixi aquí, intacta", considera Rodríguez.
"I així és difícil que el preu continuï escalant posicions amb decisió. El cas és que la situació actual es pot definir com de 'molt tard per a comprar però aviat per a vendre'. D'antuvi, l'única cosa que observem de forma més o menys clara és que tenim un suport de curt termini en els 9.200 punts, coincidint amb els mínims d'aquest dimarts així com amb la directriu alcista que uneix els mínims creixents des de finals de desembre", conclou l'analista tècnic.
CONSELL DE GOVERN DEL BCE
La resta de places europees han cotitzat amb signe mixt aquest dimecres, després d'un tancament amb limitades reculades en Wall Street i una jornada tranquil·la i també amb signe mixt a Àsia. Els analistes precisen que els mercats continuen esperant els dos esdeveniments clau d'aquesta setmana: la reunió del Banc Central Europeu (BCE), que tindrà lloc demà dijous, i l'informe d'Ocupació dels EUA que es coneixerà el divendres.
Mentrestant, avui s'ha publicat l'informe d'ús de la consultora ADP sobre el sector privat estatunidenc. Al febrer, es van crear 183.000 ocupacions, una xifra inferior a la projectada pel consens (189.000) i a la registrada anteriorment (213.000). A més, aquesta nit es donarà a conèixer el Llibre Beix de la Reserva Federal (Fed) i parlaran dos membres de la Fed, Williams i Mester.
D'altra banda, avui s'han conegut les previsions econòmiques de l'OCDE. Ha rebaixat en vuit dècimes el pronòstic de creixement de l'economia de la eurozonapara 2019, fins a situar-se en l'1%, mentre que ha revisat a la baixa en dues dècimes el creixement a nivell mundial, fins al 3,3%. Els experts de Renda 4 ja afirmaven a primera hora que, "en línia amb altres organismes internacionals, podrien revisar-se a la baixa en l'actual entorn de desacceleració econòmica".