L'Ibex talla la seva ratxa baixista, però es manté prop de mínims anuals

Wall Street va aconseguir acabar en positiu el dimarts

Per

Bolsamania | 19 des, 2018

Actualitzat : 19:00

L'Ibex 35 ha rebotat un 0,78%, fins a 8.769,10 punts. El selectiu espanyol ha tallat la seva ratxa baixista, encara que es manté prop de mínims anuals (8.627 sencers). Les borses europees han registrat una jornada alcista, liderades pel Ftse MIB italià, que han repuntat gairebé un 1,6% després de l'acord al qual han arribat Itàlia i Brussel·les sobre els Pressupostos.

Els valors més alcistes del dia dins de l'Ibex han estat Meliá Hotels (+3,25%) i ACS (+2,11%). Entre els grans valors, Telefónica ha avançat un 1,71%, seguida de Santander (+1,29%), Naturgy (+1,28%), Iberdrola (+1,21%), Endesa (+1,15%,) i BBVA (+0,96%).

En el costat baixista, pocs valors. DIA ha caigut un 1,88% després que l'agencia S&P hagi retallat el ràting sobre la companyia fins a '*CCC+' des de 'B'. Recordem que no fa ni un mes que va baixar la seva qualificació fins a 'B' des de '*BB-'.

A més, i també dins d'Espanya, JP Morgan ha revisat la valoració dels bancs i ha retallat el preu de Bankinter (+0,22%) a 7,45 euros i el de Sabadell (-1,43%) fins a 1,55 euros des de 1,60.

Fora d'Espanya, ha estat notícia el fiasco de la sortida a bossa de la filial de mòbils de SoftBank. A més, també s'ha parlat de la fusió entre GSK i Pfizer, que suposa la creació d'un gegant de 10.000 milions.

Pel que fa a les dades macro de la sessió, la inflació a Regne Unit ha caigut fins al 2,3% al novembre, mínims de més d'un any. En el mercat de divises, l'euro s'aprecia un 0,62%, fins a 1,1432 dòlars.

ARRIBA LA CITA AMB LA RESERVA FEDERAL

Aquest dimecres arriba per fi la cita esperada pels inversors des que va arrencar la setmana i el mes: les conclusions de la reunió de la Fed (20.00 hora espanyola), de la qual s'espera que torni a pujar les seves taxes d'interès en 25 punts bàsics, fins a l'interval del 2,25%-2,50%.

A més, també es preveu que anunciï un 'alt en el camí' en el seu ritme d'increment de tipus per a comprovar l'impacte que aquestes pujades estan tenint en l'economia del país.

"En aquest cas, és factible que el dòlar s'afebleixi, donant un respir a moltes economies emergents i impactant de forma positiva en els resultats exteriors de les grans empreses estatunidenques", expliquen els experts de Link Securities.

A més, els inversors esperen que els membres del FOMC redueixin de tres a dos les alces de tipus esperades per a 2019. "El resultat de la reunió pot ser determinant per a l'esdevenir dels mercats de valors en el curt/mitjà termini", afegeixen aquests analistes.

EL PETROLI REBOTA DES DE MÍNIMS

El mercat continua mirant al cru, que rebota prop del 3% en el cas del Brent, fins a 57,95 dòlars, després de la patacada del 6% de la passada sessió, que li va portar a marcar nous mínims anuals.

El petroli segueix pressionat per l'incessant augment de producció als EUA i pel fet que les retallades anunciades per l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) no acaben de materialitzar-se. A aquesta fortalesa de l'oferta se suma la feblesa de la demanda. Les últimes dades macro a la Xina, que han estat fluixos, no ajuden a augmentar l'optimisme.

"El problema és que el cru ha passat a ser part del mercat financer, amb molts fons especulant a l'alça i a la baixa amb el seu preu, la qual cosa acaba per desvirtuar el seu comportament", indiquen els experts de Link.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX 35

"Més del mateix. L'Ibex segueix sense mostrar senyals de fortalesa més enllà dels típics rebots que a vegades es produeixen, però sempre dins d'una impecable tendència baixista de fons. Però és que tot i que rebotéssim (i no dic que ho anem a fer) fins als 9.200 punts canviaria gens ni mica la situació actual. En realitat, només per sobre dels 9.260-9.300 punts, amb folgança i en veles setmanals, començarem a mirar a l'Ibex amb altres ulls", afirma José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Però no ens enganyem, la resistències a la qual hem fet referència queda molt lluny. És més, estem tan prop dels mínims de l'any (8.627) que sembla que al mínim descuit podem ensopegar i portar-nos el suport per davant. Però no ens avancem als esdeveniments i deixem que el preu el que ens digui què vol fer i quan. Per tant, continuarem parant esment a les zones de control per a dalt (9.300) i per a baix (8.630). I tot el que succeeixi dins d'aquest rang mancarà d'implicacions de cap mena", conclou aquest expert.

Últimas noticias