L'IBEX 35 cedeix un 1,9% a l'agost abandonat pels 'blue-xips'

Amadeus puja un 3,99%, Inditex pateix la major caiguda des del Brexit

Per

Bolsamania | 31 ago, 2017

Actualitzat : 18:23

L'IBEX 35 tanca aquest dijous amb una pujada del 0,52% fins als 10.299 punts, encara que al mes d'agost el selectiu s'ha deixat un 1,93% després d'un mes marcadament a la baixa. Aquest dijous, el més destacat ha estat la caiguda d'Inditex que es deixa un 3,59%, el seu major reducció des de la celebració del Brexit el 24 de juny de 2016, quan va caure un 6,8%. La tèxtil amb aquest enfonsament perd més de 3.000 milions de valor. La resta de borses europees també ha tancat per sobre del mig punt percentual.

Amadeus ha sobresortit com el valor més alcista de l'índex durant la sessió (+3,99%) davant un informe de Société que el situa com a favorit per entrar al EuroStoxx 50 a la propera revisió. Després Amadeus s'han situat Cellnex (+2,54%) i Grífols (+2,41%). A les caigudes més de la companyia que controla Amancio Ortega, s'han situat DIA amb una reducció del 0,71% i Meliá Hotels, un 0,4% menys. A més, en l'acumulat d'agost destaca que tres dels pesos pesants del selectiu s'han deixat més d'un 5%, com Inditex, Santander i Telefónica.

A l'àmbit empresarial, és notícia a Espanya que BBVA ha confirmat que està negociant la venda de BBVA Xile amb Scotizabank, tot i que ha precisat que encara no es pot determinar si aquesta negociació acabarà en acord. El banc puja amb ganes a aquestes hores (+1,81%). Fora del nostre país, destaca la caiguda de Carrefour (-13%) després de publicar aquest dimecres uns resultats que han decebut i de retallar les seves estimacions de vendes per a l'any.

Mentrestant, els inversors seguiran pendents de la tempesta Harvey, que va perdent força, de l'evolució de l'euro (que també es va moderant. Cotitza ara en 1,1864 enfront del dòlar quan dimarts va escalar fins als 1,206) i de tot el que tingui a veure amb la crisi oberta entre Corea del Nord i els Estats Units. A tot això cal sumar-hi les converses pel Brexit, que continuen aquest dijous que és l'últim dia de la tercera ronda de negociacions que se celebren a Brussel·les. La primera ministra britànica, Theresa May, ha estat al Japó on ha discutit sobre política i relacions comercials entre els dos països.

"Tot apunta que el tema de Corea seguirà molt latent per algun temps, impactant negativament i de forma recurrent els mercats de valors", assenyalen els experts de Link Securities al seu informe diari.

Pel que fa al calendari de la jornada, les vendes al detall pugen un 1,1% al mes de juliol a Espanya mentre que la taxa d'atur a Alemanya ha quedat al 5,7%, en línia amb el que s'esperava. Per la seva banda, la inflació de la zona euro ha pujat un 1,5% a l'agost, per sobre de l'1,4% previst, tot i que la inflació subjacent s'ha mantingut a l'1,3%. La taxa d'atur de la zona euro de juliol ha quedat al 9,1%, tal com s'esperava.

La despesa personal dels consumidors als Estats Units va créixer al juliol passat tot just un 0,3%, impulsat per la baixa inflació i alces salarials, ha apuntat aquest dijous el Departament de Comerç. Els contractes per comprar cases de segona mà als Estats Units van caure inesperadament al juliol un 1,3%, la quarta caiguda en cinc mesos, ja que el mercat de l'habitatge continua lluitant amb una escassetat de propietats que estan a la venda.

"Sessió de guanys que tanca lluny dels màxims del dia per culpa, principalment, de les importants caigudes de la major companyia del nostre mercat, Inditex. Tot i les pujades dels últims dos dies la veritat és que tot segueix igual, no tenim canvis. Seguim tenint com a resistència que cal batre els 10.445 punts i per sobre tenim la part superior del canal baixista dels últims quatre mesos, ara als 10.630 punts. Com a zona de suport tenim els mínims d'aquest dimarts als 10.134 i la MM200 (mitjana mòbil simple de 200 sessions) als 10.090 punts", explica José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía.

"Sigui com sigui molt ha de pujar l'IBEX 35 perquè d'alguna manera puguem suggerir al final de l'actual fase correctiva. De fet, la resistència clau en aquest moment la trobem als 10.758 punts. I mentrestant més del mateix: tímids rebots que sempre es queden per sota del màxim previ i així no es puja", indica Rodríguez.

Últimas noticias