L'IBEX (+0,22%) s'acosta als 10.000 impulsat per la banca i Inditex

Siemens Gamesa ha liderat els guanys d'aquest dilluns

Per

Bolsamania | 09 jul, 2018

Actualitzat : 18:01

IBEX 35

17:37 04/10/24

  • 11.659,20
  • 0,35%41,20
  • Max: 11.668,40
  • Min: 11.594,40
  • Volume: -
  • MM 200 : 10.826,74

Cinquena jornada de pujades a l’IBEX 35, que se suma als guanys del 3% que va acumular durant la setmana passada. El selectiu s'aproxima als 10.000 punts després de pujar un 0,22% aquesta sessió, empès per la banca i Inditex (+1,32%).

Siemens Gamesa ha estat el valor més alcista aquest dilluns amb una pujada del 2,29% després d'anunciar que subministrarà 92 aerogeneradors a deu parcs eòlics a Espanya, amb la qual cosa reforça la seva posició al mercat espanyol, on ja és el primer fabricant amb a prop del 55% de la flota total instal·lada.

També han destacat els guanys d'IAG, que ha pujat un 1,61% empesa per les vagues de les companyies de baix cost, que afavoreixen al conglomerat aeri en plena època de vacances. A més, el grup ha mostrat un augment del 8% en les seves xifres de passatgers. Arcelor Mittal (+1,67%) ha estat el tercer valor més alcista.

La banca ha estat un altre dels grans impulsos per a l'IBEX en aquesta sessió. Sabadell (+1,84%), Bankia (+1,37%) i Santander (+0,9%) han estat els bancs més alcistes. També el bon comportament d'Inditex (+1,32%) ha animat el selectiu.

En canvi, Mediaset Espanya s'ha desplomat un 4,75% després que els experts de Deutsche Bank n’hagin revisat a la baixa el preu objectiu ja que li han atorgat un potencial baixista del 17%. També ho han fet amb Atresmedia, que també ha caigut un 6,37% al Continu, després de donar-li un potencial baixista del 15%.

Però, no obstant això, el valor de la jornada al Mercat Continu ha estat Duro Felguera, que ha tancat amb un repunt del 233% davant els rumors d'interès de la seva ampliació. Divendres passat, el grup va assegurar que diverses companyies poden arribar a comprar un 25% del seu capital social.

EUROPA I ELS ESTATS UNITS

Pel que fa a Europa, jornada també de pujades en els grans índexs europeus, especialment per al Footsie 100, que es manté aliè a la crisi a l'executiu de Theresa May. La primera ministra britànica ha perdut en qüestió d'hores el seu ministre del Brexit, David Davis, i el d'Exteriors, Boris Johnson, que han renunciat als seus càrrecs.

L'altre punt d'interès per als inversors és la guerra comercial entre els Estats Units i la Xina. A més, també estaran atents a la gira de Donald Trump per Europa. El president nord-americà comença aquest dimarts una gira durant la qual haurà de fer equilibris per llimar asprors amb Rússia sense empitjorar la relació amb els seus aliats de l'OTAN i en un clima de tensions comercials amb la Unió Europea (UE). Dilluns, 16 de juliol, mantindrà una trobada amb el president rus, Vladímir Putin.

"El fet que l'inici de la guerra comercial, de moment, no estigui impactant en el mercat no vol dir que estigui en preu. En tot cas, els aranzels 'reals' no són res de nou, el mercat els coneixia des de fa més d'un mes i per ara les condicions segueixen sent favorables per al creixement financer i permetent que els mercats pugin", assenyala Jasper Lawler, expert de London Capital Group. "El sentiment podria seguir resistint fins que veiem proves sòlides de l'impacte d'aquestes tensions comercials en les dades econòmiques, particularment a la Xina", afegeix aquest analista.

ANÀLISI TÈCNICA

Segons explica l'analista tècnic de Bolsamanía, José María Rodríguez, el gràfic diari de l'IBEX 35 explica el motiu pel qual el selectiu ja no puja amb la mateixa intensitat que la setmana passada. En la seva opinió, és una cosa "lògica" després d'unes pujades properes al 3% en l'acumulat de la setmana passada.

"Tècnicament, hem de saber que des d'aquí fins als 10.100 punts són nombroses les resistències que tenim per sobre. I algunes no seran gens fàcils de deixar enrere", opina l'expert. En concret, tenim els màxims de juny (9.985 punts) i, per sobre, els 10.010 punts (MM200 diària). "I de més calat tenim els 10.100 punts, la part superior d'un triangle i els màxims de maig als 10.290 punts", afegeix Rodríguez. Per això, adverteix que hi ha la possibilitat d'iniciar una petita correcció abans d'intentar atacar, "si és que aquest és el costat bo", les resistències.

Per valors, José María Rodríguez destaca BBVA, que "segueix cotitzant per sobre de resistències i, a més, presenta una petita figura de volta en 'doble vall'". Telefónica "aguanta força bé el tipus malgrat el ral·li de la setmana passada" i, finalment, assenyala Inditex, que "estaria començant a superar resistències d'entre els grans" i vol "deixar enrere una petita formació de continuïtat de tendència en forma de 'bandera'".

Últimas noticias