IAG, Telefónica, Sabadell... així estan els valors més fets malbé per la nova soca

Molts d'ells van perdre suports de curt termini durant la passada sessió

Per

Bolsamania | 22 des, 2020

Era impossible que les borses repliquessin el desembre l'excepcional comportament de novembre i era improbable que es veiés un ral·li nadalenc per la pressió del Brexit, amb un acord que arribarà (si arriba) a ultimíssima hora (el dia 31 i amb el raïm). Per això, els experts esperaven un últim mes de l'any més o menys plàcid, de consolidació. Una cosa que ara es pot truncar amb l'aparició d'aquesta nova soca del coronavirus al Regne Unit que aquest dilluns va enfonsar les borses i que suposa l''últim' cop de cua, tremendament dur, d'un any per oblidar.

Els valors més exposats al Regne Unit (és a dir, IAG, Santander, Sabadell, Telefónica i Ferrovial) van patir de valent aquest dilluns, a l'igual que aquells que estan vinculats al sector turístic (Amadeus, Meliá...) davant el tancament de les comunicacions (per terra, mar i aire) amb el país britànic. Alguns d'aquests títols s'havien recuperat de manera significativa el novembre amb els avenços en les vacunes contra la Covid; de fet, molts estan entre les apostes dels experts per 2021, que tornen a interessar-se pels cíclics precisament davant la perspectiva que el virus s'arribi a controlar més aviat que tard.

No obstant això, la incertesa retorna per aquests valors (i per a tota la borsa i l'economia en general) davant aquesta nova soca de coronavirus, entre altres coses, perquè és molt contagiosa -segons tots els indicis- i perquè preocupa l'efectivitat de les vacunes amb ella.

Així les coses, IAG, Sabadell, Telefónica, Santander, Meliá... tornen a patir. També ho fa Repsol, de la mà del petroli, al qual tampoc beneficia gens aquest nou escenari de la pandèmia. El malson es repeteix i l'aspecte tècnic de molts d'aquests títols es fa malbé de nou amb aquesta última caiguda.

ELS MÉS DANYATS

César Nuez i José María Rodríguez, analistes de Bolsamanía, repassen un per un l'aspecte tècnic dels títols que més van patir durant la passada jornada. Molts d'ells han trencat suports i tornen a complicar les seves perspectives.

IAG: havia aconseguit superar la mitjana de 200 sessions el novembre i es mantenia aquí des de llavors. No obstant això, amb la caiguda de dilluns ha perdut aquest nivell i va fer malbé el seu aspecte tècnic i, el que és més important, va anul·lar un possible canvi de tendència que es produiria només amb un tancament per sobre dels 2 euros.

Banc Sabadell: va perdre aquest dilluns el suport dels 0,3407 euros i s'acosta al nivell clau dels 0,3255 euros. Compte amb la pèrdua d'aquests preus, perquè podríem veure una tornada als mínims anuals que presenta als 0,25 euros.

Santander: va abandonar durant la passada jornada el suport dels 2,5255 euros, tot i que cal recordar que en poc més d'un mes ha arribat a pujar un 75% i que la correcció actual està sanejant aquestes últimes pujades. L'objectiu de caiguda podria ser al voltant dels 2,2 euros.

Telefònica: no va trencar suports aquest dilluns, però sí va sumar la seva setena sessió consecutiva en vermell. Fa unes jornades va perforar el suport de molt curt termini als 3,40-3,45 euros. Ja no hi ha res fins a la zona dels 3,09 euros, nivell que d'altra banda està 'a la volta de la cantonada'. Cotitza a només un 18% dels mínims anuals, que, al seu torn, són els mínims de 2002.

Ferrovial: estava movent-se en una banda lateral just per sobre de la mitjana de 200 sessions durant l'últim mes, però les caigudes d'aquest dilluns l'han portat a abandonar el nivell dels 22,45 euros el van situar per sota de la mitjana de 200 sessions. Això podria portar descensos fins al nivell dels 20 euros.

Amadeus: va deixar enrere durant la passada sessió el suport de curt termini als 57,46 euros, però va aconseguir respectar els 54,38 euros. Si abandonés aquest últim nivell, podríem veure caigudes fins als 50 euros.

Meliá: va arribar a perdre el suport dels 5,36 euros aquest dilluns, però es va recuperar i va acabar tancant als 5,440 euros. L'important és que es manté per sobre dels 4,5 euros, nivell clau a curt termini. De tota manera, per veure un senyal de fortalesa hauria de superar els màxims de desembre als 6,08 euros.

Repsol: va acabar tancant amb retalls del 3,7%, molt inferiors als descensos de més de 7% d'alguns moments. Va trencar intradia els 7,668 euros, però els va recuperar i va acabar en 7,840 euros. El seu aspecte tècnic no és dolent ja que podria estar buscant suport en la mitjana de 200 sessions. Per veure un senyal de fortalesa caldria esperar un tancament per sobre dels 8,69 euros.

Últimas noticias