IAG rebota amb força durant la segona jornada de vaga de British Airways

Els títols del hòlding s'apunten una pujada de més de 3,5% durant la sessió d'aquest dimarts

Per

Bolsamania | 10 set, 2019

INTL. CONS. AIR

17:35 04/10/24

  • 2,30
  • 2,05%0,05
  • Max: 2,30
  • Min: 2,23
  • Volume: -
  • MM 200 : 1,95

Les accions d'IAG reboten amb força. Durant la sessió borsària d'aquest dimarts s'apunten una pujada de més del 3,5%, dia que coincideix amb la segona jornada de vaga a British Airways, la principal aerolínia del grup. Durant la sessió prèvia, els títols de la companyia van tancar amb una caiguda de l'1,25%, tot i que van arribar a perdre més d'un 3%.

British Airways viu aquest dimarts el seu segon dia d'aturades a causa de la vaga de 48 hores convocada pels seus pilots. S'han cancel·lat pràcticament la totalitat dels vols durant aquests dos dies, 1.700 en total, cosa que afecta sobretot els aeroports de Heathrow i Gatwick, a Londres.

Segons el sindicat majoritari entre els pilots de British Airways (Balpa), la vaga ha estat recolzada virtualment pel 100% dels pilots. A més de les vagues convocades per a aquest dilluns i aquest dimarts, els pilots tenen previst una nova jornada de protesta el pròxim 27 de setembre.

La raó? El sindicat de pilots reclama a British Airways que l'acord de pujada de salari que proposa la companyia inclogui també una participació en els beneficis. L'aerolínia diu que "lamenta profundament" la decisió de vaga dels pilots, alhora que assegura que el seu compromís és "solucionar aquesta disputa particular com més aviat millor", per la qual cosa insten al sindicat a "arribar a un acord". Per la seva banda, els pilots responen que la companyia "està en un bon moment i volem compartir aquests beneficis, igual que hem compartit el dolor en els mals moments".

Auqest any, les accions d'IAG cedeixen al voltant d'un 25%. Ara, després del rebot d'aquest dimarts, el grup cotitza a la zona dels 4,91 euros. Com explica l'analista tècnic de Bolsamanía, José María Rodríguez, "les últimes caigudes s'han frenat, de moment, abans d'atacar l'important suport que presenta en els mínim de juny", als 4,39 euros. "Per sobre, pel costat de les resistències, la més immediata la trobem als 5,222 euros, l'últim màxim decreixent", assenyala.

Últimas noticias