Fugida d'inversors llegendaris, que es posen en curt davant "un fals ral·li que acabarà malament"

Tots ells assenyalen com a gran perill l'actual "desconnexió" entre la borsa i els macros

Per

Bolsamania | 10 jun, 2020

“És força obvi que aquestes pujades acabaran molt malament”. Ho diu Jeremy Grantham, l'últim gran inversor de Wall Street que es posa en curt a la borsa davant aquest “fals ral·li” que viuen els parquets últimament.

Warren Buffett, Stanley Druckenmiller, David Tepper… són els altres gurus i inversors llegendaris dels EUA que han abandonat el vaixell recentment, o bé posant-se en curt, o bé liquidant les seves posicions en renda variable.

No estan sols. El terme de “fals ral·li” l'han encunyat els analistes de Bank of America, uns altres dels grans escèptics d'aquestes pujades de la borsa que mostren “una històrica desconnexió” amb els febles fonamentals macro, segons alguns analistes.

Mai no havíem viscut un període de temps amb un futur tan incert”, remarca Grantham a la seva última missiva adreçada als inversors de GMO. “I així i tot, el mercat està a només un 10% dels seus màxims registrats al gener, quan tot semblava anar bé per a l'economia”, recorda.

"UNA DE LES MAJORS DESCONNEXIONS QUE MAI NO HAVÍEM VIST"

Grantham, conegut per la seva filosofia ‘value’ i per haver anticipat alguns dels grans 'crash' borsaris dels últims temps, reconeix haver perdut la fe en la borsa. “El mercat actual només descompta l'optimisme que tot surti bé, tant sí com no, per la qual cosa la paciència i prudència sonen molt més apropiades”, sospesa.

“El PER actual de les borses dels EUA és en un dels seus nivells més alts de la història i, en contrast, l'economia del país passa per un dels seus pitjors moments… és una de les desconnexions més fortes que hem presenciat mai”, reconeix.

Com a resultat, GMO, la gestora amb seu a Boston que Grantham va cofundar el 1977, ha retallat la seva exposició neta a la renda variable d'un 55% a un 25% del seu fons principal. Un nou posicionament més previsor que només té antecedents equiparables a la crisi financera mundial del 2008.

“La pandèmia hauria d'haver generat respecte al risc i no ho ha fet”, lamenta Grantham a la seva carta. “Ha provocat el contrari”, afegeix. “El meu temor que això acabarà molt malament segueix creixent”, conclou.

Últimas noticias