Frexit, Nexit, Trump... les borses es mantenen en negatiu davant la inestabilitat política mundial

Marine Le Pen ha presentat aquest cap de setmana la seva candidatura a les eleccions franceses amb un discurs anti-europeu

Per

Bolsamania | 06 feb, 2017

Frexit, Nexit... Les borses cotitzen en vermell (Ibex: -0,91%, 9.375 punts) davant el temor al fet que les forces polítiques més radicals s'acabin imposant en les eleccions que aquest any se celebraran a Europa. Marine Le Pen, la candidata del partit francès d'extrema dret Front Nacional, ha presentat aquest cap de setmana la seva candidatura i ha promès que la seva primera mesura serà sotmetre a referèndum la sortida de la Unió Europea (UE). Amb els socialistes dividits i la dreta 'assetjada' per contínues notícies de corrupció, la possibilitat que guanyi Le Pen en els comicis gals cobra cada vegada més força.

A Holanda, el Freedom Party (PVV, Partit de la Llibertat), també d'extrema dreta i liderat per Geert Wilders, té moltes possibilitats de convertir-se en el partit més fort de la cambra baixa després de les eleccions parlamentàries del 15 de març, mentre que els partits establerts al govern veuran probablement disminuir el seu suport, assenyalen aquest dilluns els experts de Danske Bank en un informe. "No creiem que el PVV pugui formar govern, ja que altres partits han descartat formar una coalició amb ell. En el seu lloc, s'iniciarà un procés perllongat per formar una coalició amb un govern probablement format per, almenys, cinc partits de centre-dreta i centre-esquerra", expliquen aquests analistes.

La inestabilitat política torna a escena a mesura que s'acosten les dates dels comicis a Europa i ho fa 'amanida' pel sempre polèmic president d'Estats Units

La inestabilitat política torna a escena a mesura que s'acosten les dates dels comicis a Europa i ho fa 'amanida' pel sempre polèmic president dels Estats Units, Donald Trump. Trump va tornar a pronunciar aquest cap de setmana una frase que ha fet la volta al món. En una entrevista amb el comentarista Bill O'Reilly, el president dels Estats Units va relativitzar la violència de Rússia contra els seus enemics polítics i contra la premsa i la va comparar amb la del seu propi país. Quan O'Reilly li va preguntar per què respectava a Putin, si és "un assassí", Trump va contestar: "Hi ha molts assassins, molts assassins... Creus que el nostre país és tan innocent?".

UNA ALTRA SETMANA DE RESULTATS

Els mercats tractaran aquesta setmana de capejar aquesta inestabilitat política global al mateix temps que continuen assimilant resultats empresarials. A Espanya, els inversors estan pendents aquest dilluns de Popular, que ha començat pujant lleument i ara torna a ser dels pitjors valors de l'Ibex (-2%), per darrere de Banc Santander, CaixaBank i Bankia, després de la caiguda del divendres, quan va anunciar unes pèrdues en 2016 de 3.485 milions d'euros i va tancar amb descensos de més d'un 7% en borsa. A més, FCC perd més d'un 2% en el Continu després de gairebé quadruplicar les seves pèrdues en 2016.

Pel que fa a l'Ibex, va acabar la setmana per sobre dels 9.400 punts després de registrar retallades en la primera part d'aquesta i pujades en la segona, per acabar tancant les cinc jornades prop de màxims setmanals. "El que ha ocorregut aquesta setmana (setmana passada) és que ens hem acostat de nou a la zona de suport dels 9.250 punts, marcant un mínim el dijous en els 9.301 punts, i des d'aquí ha començat el rebot", apunta l'expert de Bolsamanía, José María Rodríguez. Afegeix aquest expert que el normal és apostar ara per un nou atac a la resistència que presenta en els màxims anuals (9.623 punts).

Últimas noticias