Frenada del ral·li de les borses asiàtiques: el BoJ i Wall Street provoquen un sentiment més moderat

Mentre que Àsia i Europa ampliaven els seus guanys, els EUA reflecteixen 'un estat d'ànim més moderat'

Per

Bolsamania | 15 mar, 2016

Actualitzat : 09:23

Els mercats asiàtics han perdut terreny aquest dimarts registrant pèrdues durant la nit als principals índexs seguint el deixant marcat per Wall Street i després de l'"esperada" decisió del Banc del Japó.

El Nikkei 225 va caure un 0,68%, fins als 17.117,07 punts, després de fluctuar entre territoris positius i negatius. A Corea del Sud, el Kospi va cedir els guanys inicials i va tancar amb un descens del 0,12%, en els 1.969,97 punts, mentre l'índex Hang Seng de Hong Kong va baixar un 0,72%. La nota discordant la posa el Xangai Composite, que aquest matí puja un 0,17%, fins als 2.864 enters.


Rodrigo Catril, estrateg de Forex de National Austràlia Bank, assegura a CNBC que els recents moviments del mercat s'han transformat en una "manera cautelosament optimista", després de la reacció positiva viscuda després de la decisió del Banc Central Europeu (BCE) la setmana passada. Catril assenyala que mentre que Àsia i Europa ampliaven els guanys dilluns, les accions nord-americanes reflecteixen "un estat d'ànim més moderat".


LA DECISIÓ DEL BANC DEL JAPÓ


L'autoritat monetària nipona va deixar sense canvis els tipus d'interès de -0,1%, que aplica a part de les reserves que les institucions financeres mantenen al BoJ.


A més, segons Reuters, el banc central que presideix Haruhiko Kuroda ha decidit eximir uns 90.000 milions de dòlars en fons de curt termini, coneguts com a fons de reserva de diners, de la taxa d'interès negativa, enmig d'advertiments de la indústria de valors sobre que els diners d'inversions podria ser impulsat cap a dipòsits bancaris.


Com esperava la majoria del mercat, el banc central va mantenir-ne el compromís d'augmentar la base monetària a un ritme anual de 80.000 milions de iens (700.000 milions de dòlars).

Últimas noticias