Forts guanys a Wall Street, que rebota després d'una setmana de moviments salvatges
Després de la gran recuperació de dijous i de les pèrdues de divendres
Wall Street obre la sessió d'aquest dilluns amb un fort rebot després d'unes sessions de bogeria a les borses, que va acabar amb guanys setmanals de l'1,1% per al Dow Jones, pèrdues de l'1,5% per a l'S&P 500 i del 3% per al Nasdaq, després del fort rebot de dijous i les caigudes de divendres passat.
Després de les males dades d'expectatives d'inflació publicades per la Universitat de Michigan, els inversors van decidir vendre durant la darrera sessió de la setmana, ja que s'espera una Reserva Federal (Fed) fins i tot encara més agressiva en la lluita contra la inflació.
Tot i això, malgrat les caigudes de divendres, la renda variable nord-americana pot continuar rebotant a curt termini, simplement perquè dijous passat va reaccionar des d'importants zones de suport per anàlisi tècnica.
Parlem de la zona de 3.500 punts de l'S&P 500, que coincideix amb el 50% de l'ajust de Fibonacci de la pujada registrada des dels mínims de la Covid-19, el març del 2020, fins als màxims històrics de principis d'any; i amb la mitjana mòbil de 200 setmanes. Perquè a nivell fonamental, res no ha canviat realment.
ANÀLISI TÈCNICA DE L'S&P 500
"L'S&P 500 va realitzar una envolupant alcista dijous de la setmana passada en tancar per sobre dels màxims de les tres últimes sessions. A curt termini és molt probable que durant les properes jornades vegem l'anul·lació del buit alcista que va deixar als 3.744 punts. Això seria un senyal de fortalesa, si bé, el nivell clau es troba als 3.806 punts, màxims dfes del començament d'octubre”, afirma César Nuez, analista de Bolsamanía.
DADES ECONÒMIQUES I RESULTATS
A nivell econòmic, es publicaran dades com ara la producció industrial del mes de setembre (dimarts), el Llibre Beix de la Reserva Federal (dimecres) o les xifres d'atur setmanal (dijous). A més, divendres parlaran diversos membres de la Fed.
Al capítol de resultats empresarials, les empreses més destacades que publiquen aquesta setmana són Bank of America, que ha superat previsions amb les seves xifres, Johnson & Johnson, Goldman Sachs, Netflix (dimarts), Tesla i IBM (dimecres), Verizon i AT&T (dijous) i American Express (divendres).
LA XINA I EL REGNE UNIT
A Xina, Xi Jinping ha inaugurat el XX Congrés del Partit Comunista. El dirigent ha defensat la seva política de 'covid zero' i s'ha assegurat un tercer mandat per continuar amb la seva gestió, caracteritzada cada cop més per un augment de la tensió geopolítica amb els Estats Units.
Al Regne Unit, el nou ministres d'Economia, Jeremy Hunt, ha fet un gir radical a la política econòmica del Govern per tranquil·litzar els mercats, encara que segueix la pressió sobre Liz Truss, ja que moltes veus demanen que dimiteixi després de la seva mala gestió des que va assumir el càrrec de primera ministra.
En qualsevol cas, el canvi de postura ha estat ben rebut pels inversors i ha donat un respir a la lliura i als bons britànics.
En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,88% (86,36 dòlars) i el cru Brent avança un 0,97% (92,52 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,65% (0,9782 dòlars) i la rendibilitat del bo americà a 10 anys es relaxa al 3,934%. A més, l'unça d'or rebota un 1,29% (1.670 dòlars) i el bitcoin repunta un 1,6% (19.573 dòlars).